Το τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ JP Morgan και Viva Wallet βιώνουν οι μέτοχοι της Viva Wallet και τα στελέχη της διεθνούς τράπεζας, καθώς η προθεσμία για τη συμφωνία είναι η 30η Νοεμβρίου και παραμένει αν και υπήρξε δυνατότητα να κλείσει λίγο νωρίτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από καιρό έχουν κλείσει όλα τα ζητήματα με εξαίρεση “αγκάθι” μένει ανοιχτό και το οποίο φέρεται να μην έχει κλείσει ούτε σήμερα. Ειδικότερα, στις 25 Οκτωβρίου Γενική Συνέλευση των μετόχων δεν έδωσε αρχικά λύση σε θέμα το οποίο δεν επιλύθηκε ούτε σήμερα.

Έτσι τελευταία ημερομηνία είναι η 30η Νοεμβρίου για την οριστικοποίηση του μεγάλου deal. Πληροφορίες του banks.gr αναφέρουν ότι στελέχη της JP Morgan επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα και τους μετόχους της Viva Wallet και αναμένουν η συμφωνία να προχωρήσει. Σε περίπτωση που εκτός απροόπτου δεν συμβεί αυτό, θα ενεργοποιηθούν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σημαντικοί όροι και ρήτρες.

Στο μεταξύ η συμφωνία έχει λάβει την έγκριση τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και του SMM, ενώ νωρίτερα ακόμα η JP Morgan ανέλαβε το βάρος του ομολογιακού δανείου της Viva Wallet.

Το deal αποτιμά την εταιρία περίπου στα 2 δισ. δολάρια με τους μετόχους μειοψηφίας (Latsco, Hedosophia, DECA) να πωλούν τις μετοχές τους δηλαδή περίπου το 48% των μετοχών, ενώ η πλευρά του ιδρυτή CEO και ισχυρού μετόχου της εταιρίας Χάρη Καρώνη έχει το 51,5%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ