Σοβαρούς ενδοιασμούς φέρονται να προβάλουν οι μέχρι πρότινος υποστηρικτές του νέου κρυπτονομίσματος που αναμένεται εκτός απροόπτου να κυκλοφορήσει το 2020, το Libra, που φέρει την υπογραφή του Facebook.

Μετά την πρόσφατη αποχώρηση της Paypal από το σχέδιο του FB να δημιουργήσει παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα, πλέον προβληματισμό φέρονται να εκφράζουν, μεταξύ άλλων η VISA, η Mastercard και η Stripe.

Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις, αποδίδονται κυρίως στους φόβους που υπάρχουν για το κατά πόσο Facebook έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση ζητημάτων με τις ρυθμιστικές αρχές, ειδικά όσον αφορά στις ανησυχίες για το ξέπλυμα χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον στο σχήμα της Libra Association παραμένουν πλέον 27 συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί για επενδύσεις ύψους 10 εκατ. δολαρίων για το project.

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν προσφέρει κεφάλαια.

Μόλις χθες έγινε γνωστό πάντως ότι η Κομισιόν έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στη Facebook, σχετικά με τους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την επικείμενη κυκλοφορία του Libra.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here