H Visa ανακοίνωσε δύο νέα προγράμματα σχεδιασμένα για τη στήριξη Ευρωπαϊκών Fintech που εξελίσσουν τις  ψηφιακές λύσεις πληρωμών επόμενης γενιάς.

Ξεκινώντας από τον Ιούλιο, οι νεοφυείς εταιρείες Fintech που εδρεύουν στην Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της Visa μέσα σε μόνο τέσσερις εβδομάδες. Το νέο πρόγραμμα ‘FinTech Fast-Track’ της Visa παρέχει ταχεία πρόσβαση και μειωμένα τέλη προκειμένου να βοηθηθούν οι startup επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στις δυνατότητες που προσφέρει το παγκόσμιο δίκτυο της Visa.

Επιπλέον, η Visa παρουσίασε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων που αποσκοπεί στη στήριξη του οικοσυστήματος των FinTech στην Ευρώπη.

Μιλώντας στο Συνέδριο Money 20/20 που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, η Charlotte Hogg, CEO της Visa στην Ευρώπη, δήλωσε: «Διανύουμε συναρπαστικές στιγμές σε ό,τι αφορά τις πληρωμές στην Ευρώπη. Η εισαγωγή των νέων ρυθμίσεων σε συνδυασμό με τις καταλυτικές αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας, έχουν μετατρέψει την Ευρώπη σε περιοχή όπου καθημερινά νέες ιδέες γεννιούνται σχετικά με το εμπόριο. Αυτό δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για νέες και υπάρχουσες εταιρείες πληρωμών να προσφέρουν απρόσκοπτες, απλούστερες και ασφαλέστερες πληρωμές που τόσο επιζητούν οι καταναλωτές.

«Στη Visa δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να επωφεληθούν από την εμβέλεια, τις δυνατότητες και την ασφάλεια του παγκόσμιου δικτύου μας προκειμένου να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Δέσμευσή μας είναι να είμαστε το πιο υποστηρικτικό δίκτυο για αναδυόμενες εταιρείες πληρωμών αλλά και για τους υφιστάμενους πελάτες και συνεργάτες μας».

Το Πρόγραμμα Ταχείας Πρόσβασης της Visa

Ένα βασικό στοιχείο της δραστηριότητας της Visa σχετικά με τις εταιρείες FinTech αποτελεί το γεγονός ότι η πρωτοβουλία της ταχείας πρόσβασης καθιστά εφικτό για τις startup εταιρείες να εισαχθούν στο δίκτυο της Visa μόνο σε τέσσερις εβδομάδες.

Η Visa θα συνεργαστεί με παρόχους για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να προσφέρουν σε καταναλωτές και εμπόρους νέες και καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακού εμπορίου.

Στην αρχή, η Visa θα συνεργαστεί με την Contis, εταιρεία εναλλακτικής τραπεζικής πλατφόρμας πληρωμών και επεξεργασίας συναλλαγών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, αρχικά εστιάζοντας σε startups που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα  δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σύνδεσμο www.visaeurope.com/fintech. Λοιπές Ευρωπαϊκές αγορές θα προστεθούν σύντομα με απώτερο στόχο την παγκόσμια επέκταση του προγράμματος.

Επένδυση και Συνεργασίες της Visa 

Η Visa παρουσίασε επίσης επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Έμφαση θα δοθεί στην υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που καινοτομούν στην ανοικτή τραπεζική αγορά και σε εκείνες που χρησιμοποιούν αναδυόμενες τεχνολογίες που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες ασφαλείς εμπειρίες εμπορίου.

Η Visa έχει ήδη πραγματοποιήσει μία σειρά από επενδύσεις σε FinTech εταιρείες παγκοσμίως, όπως στην Klarna, τη solarisBank και την Payworks στην Ευρώπη.  Σύμφωνα με στοιχεία της KPMG, η Ευρωπαϊκή επένδυση σε FinTech ανήλθε περίπου στα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

Επιπλέον, διάφορες άλλες πλατφόρμες πληρωμών και FinTech εταιρείες συνεργάζονται με τη Visa για τη δημιουργία νέων εμπειριών για καταναλωτές και εμπόρους, συμπεριλαμβανομένων των Contis, EVRY, Jaja, Revolut και Wirecard. Οποιεσδήποτε εταιρείες FinTech ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τη Visa μπορεί να αναζητήσουν πληροφορίες στο σύνδεσμο www.visaeurope.com/fintech

Σχόλια από συνεργάτες της Visa για τη δημιουργία νέων και απλουστευμένων εμπειριών εμπορίου:

Flavia Alzetta, Chief Executive Officer, Contis: “Σε ένα κόσμο που αναδιαμορφώνεται ριζικά από την τεχνολογία, είναι απαραίτητο όλα τα βασικά μέρη να συνεργαστούν για να εξαλειφθούν οι τριβές στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Visa για την πρωτοβουλία “FinTech Fast-Track” που θα δώσει ώθηση στην καινοτομία και θα τονώσει την ανάπτυξη επόμενης γενιάς παρόχων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».

Christer Jonsson, SVP Card, EVRY Financial Services: “Οι FinTech και startup εταιρείες είναι στο προσκήνιο της ανάπτυξης λύσεων ψηφιακών πληρωμών επόμενης γενιάς. Η EVRY είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη που συνεργάζεται με τη Visa για να εξασφαλίσουμε από κοινού σε FinTech και startup επιχειρήσεις στην Ευρώπη εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο της Visa και στο πλήρες χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της EVRY, καθώς και σε καινοτόμες λύσεις πληρωμών. Η συνεργασία συνδυάζεται με το πλάνο της EVRY για περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη».

Kyrre Riksen, CMO/Co-Founder, Jaja: “Η Jaja είναι ένας καινοτόμος mobile πάροχος πιστωτικών καρτών που επικεντρώνεται στην απλούστευση της εμπειρίας του πελάτη. Δουλεύουμε στενά με τη Visa καθώς προετοιμαζόμαστε για την έκδοση πιστωτικών καρτών σε καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε μικρές επιχειρήσεις μέσα στη χρονιά. Σε συνεργασία με τη Visa θα παρέχουμε μοναδικά χαρακτηριστικά, επιτρέποντας στους πελάτες να ανοίγουν λογαριασμούς άμεσα, δίνοντάς τους σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση στις δαπάνες τους και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να μοιράζονται τα πιστωτικά τους όρια με άλλους».

Nikolay Stronosky, Founder & CEO, Revolut: “Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη έχουν ήδη εγγραφεί στη Revolut, ένα νούμερο που αυξάνεται σταθερά από τότε που ξεκινήσαμε να εκδίδουμε κάρτες Visa το 2017. Έχοντας δώσει το στίγμα της στην Ευρώπη, η Revolut πλέον προχωρά με φιλόδοξα σχέδια για επέκταση σε αγορές στην Ασία και την Αμερική. Η Visa απλοποιεί τις διαδικασίες της και επιταχύνει τα εσωτερικά χρονοδιαγράμματα προκειμένου να στηρίξει τη Revolut για να αναπτυχθεί γρηγορότερα και να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς θέλουμε να προσφέρουμε μεγαλύτερο οικονομικό έλεγχο και ευελιξία σε ακόμα περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο».

Susanne Steidl, Chief Product Officer, Wirecard: “Σε συνεργασία με τη Visa, η Wirecard επιτρέπει σε FinTech και startup εταιρείες να αναπτύξουν τις ιδέες τους.  Προσβλέπουμε σε νέους τομείς και αγορές, επιταχύνοντας την υιοθέτηση και αποδοχή μεθόδων ψηφιακών πληρωμών και αξιοποιώντας πλήρως τις κοινές μας δυνατότητες προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας προηγμένα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, η Visa και η Wirecard θα ασχοληθούν με λύσεις που θα τους βοηθήσουν να εξομαλύνουν και να βελτιώσουν την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here