Με διαφορά λίγων ημερών 2 από τους σημαίνοντες επιχειρηματίες-παράγοντες του ευρύτερου κλάδου  “αλεύρων-τροφίμων-διατροφής” προειδοποιούν για την ανεξέλεγκτη φορά που έχουν λάβει οι  τιμές πρώτων υλών συνδυαστικά με κόστη παραγωγής-μεταφοράς.
  Τα αποτέλεσμα εξαμήνου και οι εκτιμήσεις αναλυτών επιβεβαιώνουν την έντονη ανησυχία λ.χ. του Νίκου Λούλη, του Παναγιώτη Τσινάβου, προφανώς απηχώντας την αγωνία της πλειονότητας των επαγγελματιών του κλάδου.

 

  • “Η αστάθεια και η αβεβαιότητα στις αγορές σιταριού είναι ο κανόνας για φέτος. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί που θα πάνε οι τιμές…” προειδοποιούσε-με ανάρτηση στον λογαριασμό του- βράδυ Τρίτης, ο Νίκος Λούλης.
Η βολή του ιδιοκτήτη της εισηγμένης “Μύλοι Λούλη”– του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην χώρα μας, και εκ των μεγαλύτερων στα Βαλκάνια- προφανώς και χρήζει προσοχής, από τους αρμοδίους.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Παναγιώτης Τσινάβος, 2 ημέρες αργότερα με αφορμή την ανακοίνωση των μεγεθών 6μηνου της ΚΡΙ-ΚΡΙ. 
Παναγιώτης Τσινάβος,
Στα αποτελέσματα της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας καταγράφεται σημαντική αύξηση στα κόστη πρώτων υλών, διψήφια επιβάρυνση σε κόστη ενέργειας-μεταφοράς κ.λ.π με συνέπεια να περιορίζονται σημαντικά τα περιθώρια κέρδους, καθώς η εταιρεία επιμένει να ενσωματώνει μεγάλο μέρος (του κόστους)  προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική στην εγχώρια αλλά (κυρίως) στις διεθνείς αγορές όπου εξάγει το-σχεδόν- 46% της συνολικής παραγωγής της.
  •     Από τα μεγαλύτερα- και δυσεπίλυτα- προβλήματα παραμένει αυτό του κόστους λιπασμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here