Σε φάση ολοκλήρωσης πέρασε η διαδικασία εξαγοράς της Società Cattolica di Assicurazione S.p.A. από τον ιταλικό κολοσσό Αssicurazioni Generali S.p.A. έπειτα από την εθελοντική της προσφορά για την απόκτηση της μικρότερης ανταγωνιστικής της.

Ο CEO της Generali, Philippe Donnet διαβεβαίωσε την συναλλαγή, κάνοντας λόγο για μια “επιτυχία” που “ενισχύει την ηγετική θέση της Generali στην Ιταλία και την Ευρώπη και της επιτρέπει να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις:

Η επιτυχής προσφορά της Generali για το σύνολο των μετοχών της Cattolica ευθυγραμμίζεται πλήρως με το στρατηγικό σχέδιο «Generali 2021» και επιβεβαιώνει την αυστηρή και πειθαρχημένη προσέγγιση του Ομίλου στην αναζήτηση και υλοποίηση επιτυχών συγχωνεύσεων και εξαγορών. Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Generali να συνεχίσει να διαφοροποιεί τις δραστηριότητές της, ιδίως στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων και επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου για κερδοφόρο ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους πελάτες, σύμφωνα με τη φιλοδοξία της Generali να λειτουργεί ως ένας Lifetime Partner.

Σε συνέχεια της προσφοράς, έχει θεσπιστεί ένα σαφώς καθορισμένο σχέδιο ενσωμάτωσης – με τον καθορισμό συγκεκριμένων βημάτων – ως συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας. Η Generali διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένων συγχωνεύσεων και αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές συνέργειες, μέσω της εξοικονόμησης λειτουργικού κόστους, αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνικές δυνατότητες του Ομίλου και την αύξηση των εσόδων.

Διαβάστε περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here