Αύξηση 454% σημείωσαν οι τιμές στη Βενεζουέλα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με την Εθνοσυνέλευση, τα νούμερα της οποίας ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με αυτά ανεξάρτητων οικονομολόγων.

Η χώρα βιώνει μια μείζονα κρίση, με εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, υπερπληθωρισμό και ένα νόμισμα που αποδυναμώνεται σημαντικά κάθε ημέρα.

Ο ετήσιος πληθωρισμός τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την Εθνοσυνέλευση, είναι λίγο κάτω από 8.900%. Σε επίπεδο μήνα, ο πληθωρισμός ήταν 67% το Μάρτιο, από 80% τον προηγούμενο μήνα. Η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία για τον πληθωρισμό εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Ωστόσο, δημοσιεύσει τα στοιχεία για την προσφορά χρήματος. Αυτή έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 2.900% τους τελευταίους 12 μήνες, το οποίο χωρίς μια αύξηση στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών είναι κλασική αιτία πληθωρισμού.

Ο Πρόεδρος Nicolas Maduro αποδίδει τα προβλήματα στον «οικονομικό πόλεμο» που έχουν κηρύξει στη Βενεζουέλα οι ΗΠΑ, η αντιπολίτευση και οι επιχειρηματίες.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here