Προς «βελούδινο» διακανονισμό φαίνεται να οδεύει η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Προμηθευτικής Τροφίμων (που έχει εξαγοραστεί από τον όμιλο Μασούτη) και εταιρειών που διατηρούν χρηματικές απαιτήσεις έναντι της «Προμηθευτικής Κρεάτων», η οποία διαχειρίζονταν τα κρεοπωλεία που λειτουργούσαν στα καταστήματα της «Προμηθευτική».
Σήμερα οι εμπλεκόμενες πλευρές βρέθηκαν για μία ακόμη φορά σε δικαστική αίθουσα, με την διαφορά ωστόσο ότι αυτή τη φορά -σύμφωνα με πληροφορίες του www.banks.com.gr – οι συνήγοροι τόσο της Μασούτης, όσο και της εταιρείας εμπορίας κρεάτων Βουδούρης Κώνστας ΑΕ, η οποία φέρεται να διεκδικεί το μεγαλύτερο ποσό (ύψους 1,9 εκατ. ευρώ), έδειξαν ειλικρινή και πειστική προς το δικαστήριο, διάθεση διευθέτησης της διαφοράς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δικαστής της έδρας αποφάσισε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για τις 8 Ιανουαρίου 2019, με το σκεπτικό ότι μέχρι τότε οι δύο πλευρές θα έχουν καταλήξει σε συμβιβαστική λύση.
Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω εταιρεία, όπως και οι επιχειρήσεις «Ελευθέριος Κιαχάκης» και η «Σ. Ζαφειρόπουλος ΟΕ» έχουν στραφεί κατά των «Προμηθευτικής Κρεάτων» και «Προμηθευτικής Τροφίμων».
Το ποσό που διεκδικεί η «Ελευθέριος Κιαχάκης» φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η «Σ. Ζαφειρόπουλος ΟΕ» 400.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η Προμηθευτική Κρεάτων ΑΕ λειτουργούσε τα συγκεκριμένα καταστήματα, στα οποία εργάζονταν 100 περίπου υπάλληλοί της και στο τέλος του μήνα γινόταν η εκκαθάριση μεταξύ πωλήσεων, αγορών, λειτουργικού κόστους κ.λπ.
Στο λογιστικό σκέλος υποστηρίζεται ότι η Προμηθευτική Κρεάτων αγόραζε τα εμπορεύματα από τις καταγγέλλουσες εταιρείες και τα μεταπωλούσε στην Προμηθευτική Τροφίμων, για να διατεθούν αμέσως μετά μέσω της πρώτης στη λιανική πώληση και στο τέλος κάθε μήνα αυτή κατέβαλε δίκην ανταλλάγματος ποσό που αντιστοιχούσε σε 6% επί του κύκλου εργασιών της.
Η παραπάνω συνεργασία διακόπηκε μετά την εξαγορά της «Προμηθευτικής Τροφίμων» από τη Μασούτης και οι καταγγέλλουσες εταιρείες υποστηρίζουν ότι ο αγοραστής απέκτησε μεν το ενεργητικό της «Προμηθευτικής Κρεάτων» αλλά όχι το παθητικό, με την τελευταία να βρίσκεται πλήρως αδρανοποιημένη, χωρίς κανένα απολύτως αντικείμενο.
Ήδη έχει πραγματοποιηθεί σειρά δικών, στο πλαίσιο εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων και για πρώτη φορά αρχίζει να φαίνεται «φως στο βάθος του τούνελ», καθώς νομικές πηγές εκτιμούν ότι εφόσον βρεθεί συμβιβαστική λύση με την μία εταιρεία, θα ανοίξει ο δρόμος της συνεννόησης και με τις άλλες δύο.