Για απάτη δισεκατομμυρίων κατηγορείται η 39χρονη επιχειρηματίας, Ρούτζα Ιγκνάτοβα, η γνωστή ανά τον κόσμο «βασίλισσα» των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την Ιγκνάτοβα το κρυπτονόμισμα της OneCoin θα γινόταν το μεγαλύτερο στον κόσμο για τις διαδικτυακές συναλλαγές και το αποκαλούσε «δολοφόνο του Bitcoin».

Τελικά εκατοντάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο άρχισαν να επενδύουν στο κρυπτονόμισμα της. Το BBC ανέφερε ότι σε έγγραφα που έχει στην κατοχή του φαίνεται ότι οι Βρετανοί ξόδεψαν 30 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις στο OneCoin μόνο τους πρώτους έξι μήνες του 2016. Κανείς δεν είναι σε θέση να πει ακριβώς ποιο είναι το ύψος του ποσού που επενδύθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν εικασίες ακόμη και για 15 δισ. ευρώ.

Κι ενώ η μπίζνα πήγαινε καλά… στην πορεία οι επενδυτές άρχισαν να αναρωτιούνται για τον τρόπο λειτουργίας του κρυπτονομίσματος και την απουσία Block Chain. Η 39χρονη επιχειρηματίας τους καθησύχαζε μέσω των συνεργατών της και εκείνη συνέχιζε να ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια στην αγορά πολυτελών κατοικιών στην Βουλγαρία και την Ρωσία. Τον Οκτώβριο του 2017 όλα άλλαξαν σε μία συνάντηση των Ευρωπαίων επενδυτών, όπου έπρεπε να εμφανιστεί και να δώσει απαντήσεις. Η Ιγκνάτοβα εξαφανίστηκε χωρίς να απαντήσεις στις κλήσεις και τα μηνύματα.

Σύμφωνα με το BBC, έγγραφα του FBI που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αποδεικνύουν ότι η Ιγκνάτοβα δύο μόλις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της επιβιβάστηκε σε πτήση από την Σόφια στην Αθήνα και εν συνεχεία χάθηκαν εντελώς τα ίχνη της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here