Την εβδομάδα που μας πέρασε το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε – και όχι άδικα – στο φλέγον ζήτημα, των τελευταίων ετών, της οικονομικής ανάπτυξης και των προοπτικών της οικονομίας.
  • Η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG και οι πολιτικές μετάβασης σε μια πράσινη οικονομία εξελίσσονται σε πολιτικές εκ των ων ουκ άνευ για επιχειρήσεις και οικονομίες που θέλουν να «εντοπίζονται» από τα διεθνή και παγκόσμια επενδυτικά ραντάρ.
Πάνω στο θέμα αυτό μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα ειπώθηκαν δια στόματος υψηλόβαθμων στελεχών του εγχώριου και διεθνούς επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού κόσμου που συγκέντρωσε το διεθνές συνέδριο «The Future of Sustainable Finance» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την περασμένη Πέμπτη 29 Ιουνίου.
  • Πάντως η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να δούμε τόσα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα όλα συγκεντρωμένα σε ένα συνέδριο στην χώρα μας.
Για αυτό κατά κύριο λόγο πρέπει να δοθούν τα εύσημα, στην «σιδηρά κυρία» και Πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική Λαζαράκου, η οποία έχει καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να κάνει αισθητή την παρουσία της εγχώριας Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο εξωτερικό.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από Πρόεδρος της Ε.Κ. είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών καθώς και Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών για τις Τιτλοποιήσεις ενώ πολύ συχνά την βλέπουμε να συμμετέχει σε high level events μεγάλων διεθνών φορέων και οργανισμών.
Αλλά και στο εσωτερικό, η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη.
  • Από τον απολογισμό πεπραγμένων της Ε.Κ. για το έτος 2021, που παρουσίασε η ίδια στην Βουλή, κάνει εντύπωση η αύξηση που καταγράφηκε στα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν (2021: 20 έναντι 2020: 11), που οδήγησαν στην άντληση κεφαλαίων 5,8 δις ευρώ από μόλις 1,1 δις ευρώ το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here