Μεγάλο αντίκτυπο είχε στα έσοδα της εστίασης η περίοδος της πανδημίας όπως αποτυπώνεται στα ανανεωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Με αυτά τα δεδομένα, ο κλάδος καλείται να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις που φέρνει το άνοιγμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 460,58 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 52,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 970,36 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2020 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (85,5%) και η μικρότερη μείωση (6,9%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου, ενώ η αντίστοιχη μεγαλύτερη αύξηση (13,7) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου.

Εικόνα ήπιας και σταδιακής ανάκαμψης (αν και με αρνητικό ακόμη περόσημο) παρατηρείται τον Μάρτιο, για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση.

Περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here