Αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, η καρδιά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κτυπά στη Νέα Υόρκη. Οι διοικήσεις 23 εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επιχειρήσεων συμμετέχουν στο επενδυτικό συνέδριο (Greek Investment Roadshow in the USA) που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία του Enterprise Greece. Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαρ. Γκότσης αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Αθήνας Σωκράτης Λαζαρίδης.

Την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας και τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα θα παρουσιάσουν, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ιωάννης Μπράχος θα αναφερθούν στις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας.

Πέντε εταιρείες συμμετέχουν στο roadshow της Αμερικής για πρώτη φορά (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Autohellas, Ικτίνος, ΟΛΠ), ενώ ο ΟΠΑΠ συμμετέχει ανελλιπώς στα 10 roadshows που έχουν διοργανωθεί από το 2008.

Οι εισηγμένες που συμμετέχουν στο roadshow είναι οι: ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Autohellas, Eurobank, Φουρλής, ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΤΕΡΝΑ ENERGY, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Motor Oil, MLS, Μυτιληναίος Holdings, Εθνική, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Ο Ebrahim Rahbari, κορυφαίος οικονομολόγος της Citigroup, θα μιλήσει για τις προοπτικές της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ για τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας θα αναφερθούν σε ειδικό πάνελ οι Αιμίλιος Κυριάκου, επικεφαλής (Citi Country Officer) για την Ελλάδα και την Κύπρο της Citigroup, και οι διευθύνοντες σύμβουλοι  της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, της Grivalia Properties REIC, Γιώργος Χρυσικός και συντονιστή τον Δημήτρη Κουτσόπουλο της Deloitte Greece.

Σε διαφορετικό πάνελ θεσμικοί φορείς όπως ο Ηλίας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Λόης Λαμπριανίδης, γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, ο Αρης Ξενόφος, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο Romualdo Massa Bernucci, επικεφαλής στο Γραφείο της Ουάσιγκτον της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Απόστολος Γκουτζίνης, εταίρος, επικεφαλής Capital Markets στην Ευρώπη της Shearman & Sterling LLP, θα παρουσιάσουν της επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας στους ξένους θεσμικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here