Παρά το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η Capital Product Partners του εφοπλιστή και επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη κατάγραψε εντυπωσιακά ποσοστά κερδοφορίας το γ΄τρίμηνο του 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νέα οικονομικά αποτελέσματα της Capital Product Partners τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,8 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 131% από τα 3,4 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Θετικό πρόσημο κατέγραψαν και τα έσοδα της ναυτιλιακής, ήτοι αύξηση 34% και ανήλθαν σε 35,5 εκατ. δολάρια από 26,4 εκατ. δολάρια πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

H ενίσχυση των εσόδων οφείλεται στην αύξηση του στόλου, μετά την απόκτηση τριών containerships τον Ιανουάριο, αλλά αντισταθμίστηκε εν μέρει από το μειωμένο μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης.

Σημειώνεται ότι στις 21 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,10 δολάρια ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ο CEO της ναυτιλιακής, κ. Τζέρι Καλογηράτος επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε μία ισχυρή τριμηνιαία απόδοση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ βλέπουμε τους ναύλους για τα neo panamax να ανακάμπτουν από τα χαμηλά του προηγούμενου τριμήνου. Επωφελούμαστε από το περιβάλλον αυξημένων ναύλων για να διασφαλίσουμε ναύλωση για ένα από τα πλοία μας και να διαφοροποιήσουμε την πελατειακή μας βάση.

Ωστόσο, παρά το βελτιωμένο περιβάλλον, παρατηρούμε μία αυξανόμενη αβεβαιότητα αναφορικά με την πανδημία για τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες και ως εκ τούτου παραμένουμε προσεκτικοί για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές. Καθώς διασφαλίζουμε την ταμειακή μας ροή και την κάλυψη ναυλώσεων, στόχος μας είναι να επιδιώξουμε εξαγορές, με τη στήριξη της αυξημένης ρευστότητάς μας. Την ίδια ώρα το διοικητικό μας συμβούλιο συνεχίζει να αξιολογεί τη στρατηγική κατανομής κεφαλαίων με σκοπό την εξισορρόπηση της ανάπτυξης με την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here