Συνεχώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον για τα αποταμιευτικά – συνταξιοδοτικά προγράμματα συνδεδεμένα με επενδύσεις, όπως αποτυπώνονται στα στοιχεία για την παραγωγή ασφαλίστρων.

του Βάιου Κρόκου

Η απόσυρση προγραμμάτων με σταθερή απόδοση από την αγορά, απόρροια του περιβάλλοντος μηδενικών – αρνητικών επιτοκίων έχουν οδηγήσει είτε στην μετατροπή παλαίων συμβολαίων σε Unit Linked, είτε στην εισροή νέων πελατών – αποταμιευτών.

Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς σημειώνουν στο IW πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, με τον κλάδο να συνεχίζει να συνεισφέρει θετικά στο σύνολο του κλάδου Ζωής.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο 5μηνο, τα Unit Linked κατέγραψαν άνοδο 62,2% σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της ΕΑΕΕ στη σύγκριση Μάιος 2021 – Μάιος 2020 η άνοδος διαμορφώνεται στο 77,2% όσον αφορά την παραγωγή.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στα μερίδια αγοράς και τον ανταγωνισμό  ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν ασφάλιση Ζωής με επένδυση, σε συνέχεια των πρόσφατων ανακατατάξεων – εξαγορών.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here