Ισχυρή δυναμική διατηρούν τα Unit Linked, την ώρα που η συνολική παραγωγή στον κλάδο Ζωής παρουσιάζει κάμψη.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την ΤτΕ η παραγωγή ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις Ζωής το πρώτο εξάμηνο του έτους  διαμορφώθηκε στα 1,1 δισεκ. ευρώ, μειωμένη κατά 6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Εξ αυτών, τα 500 εκατ. αφορούν συμβόλαια συνδεδεμένα με επενδύσεις, τα οποία παρουσίασαν άνοδο 5% έναντιτης αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 42% επί των συνολικών ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων δραστηριοτήτων ζωής.

Στο “μέτωπο” των ασφαλίσεων κατά ζημιών η παραγωγή διαμορφώθηκε σε 1,1 δισεκ. ευρώ, αυξημένη κατά 7% συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο του 2021. “Πρωταγωνιστούν” οι ασφαλίσεις αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων (33% αύξηση κατά 2% συγκριτικά με πέρυσι), οι ασφαλίσεις πυρός (19%, αύξηση κατά 9% συγκριτικά με πέρυσι) και οι ασφαλίσεις νοσοκομειακών εξόδων (17%, αύξηση κατά 8% συγκριτικά με πέρυσι).

Το α΄ εξάμηνο του 2022, οι επισυμβάσες αποζημιώσεις ανήλθαν σε 0,9 δισεκ. ευρώ για τις ασφαλίσεις ζωής και σε 0,4 δισεκ. ευρώ για τις ασφαλίσεις κατά ζημιών, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16% και 29% αντίστοιχα .

Σημειώνεται ότι η συνολική παραγωγή ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων το α΄ εξάμηνο του 2022 ανήλθε σε 2,2 δισεκ. ευρώ παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο με το α΄ εξάμηνο του 2021.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here