Στη μερική αντικατάσταση του παραγωγικού τζίρου που χάνει εξαιτίας της πώλησης, στο fund KKR, της δραστηριότητας των ελαιολάδων και των μαργαρινών, προχωρά η Unilever.

Σήμερα το 65% του τζίρου που “παράγουν” οι θυγατρικές του πολυεθνικού ομίλου Unilever στην Ελλάδα προέρχονται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα. Ποσοστό το οποίο θα υποχωρήσει στο 35% μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των ελαίων και των μαργαρινών.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει αυτή την ψαλίδα στο 45%, θα φέρει στην Ελλάδα η παραγωγή υγρών απορρυπαντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Στο πλαίσιο αυτό θα φέρει το σύνολο της παραγωγής των προϊόντων περιποίησης Lux, την οποία θα αναλάβουν Έλληνες παραγωγοί για λογαριασμό της Unilever.

Ήδη οι εταιρείες Παπουτσάνης και Rolco έχουν αναλάβει την παραγωγή κάποιων κωδικών Lux.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή υγρών απορρυπαντικών Skip από το εργοστάσιο που διατηρεί η Unilever στου Ρέντη. Τα συγκεκριμένα προϊόντα σήμερα εισάγονται από την Ιταλία. Για την παραγωγή τους στο εργοστάσιο του Ρέντη θα χρειασθεί να επενδυθούν 5 εκατ. ευρώ για τη νέα γραμμή παραγωγής. Συνολικά την οκταετία 2010-2017 η θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου έχει επενδύσει στη χώρα 120 εκατ. ευρώ, όπως είπε ο Ζαν Φρανσουά Ετιέν, γενικός διευθυντής της Unilever Ελλάδας, Κύπρου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σε ότι αφορά τη μονάδα στη Γαστούνη, η διευθύντρια του εργοστασίου κα. Γεωργανά Στέλλα, ανέφερε πως από το 2011, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας, έχει αυξηθεί η παραγωγή κατά 33% στους 45.000 τόνους, 25% η καλλιεργήσιμη έκταση και οι εξαγωγές 158% στους 25.000 τόνους, με τον τζίρο της δραστηριότητας να προσεγγίζει τα 24 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here