Το Currency.com , το οποίο ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται τίτλους αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων το μήνα με σχεδόν 5.000 εγγεγραμμένους χρήστες, ανακοίνωσε πρόσφατα την πλήρη έναρξη της ανταλλαγής τίτλων.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους επενδυτές να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές με χρηματικά μέσα  για πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. Αν και προσφέρει τις υπηρεσίες της στις περισσότερες δικαιοδοσίες, οι έμποροι από τις ΗΠΑ και τα FATF που έχουν μαύρη λίστα με έθνη υψηλού κινδύνου θα παραμείνουν αποκλεισμένοι από την υπηρεσία του.

«Το Γιβραλτάρ εργάζεται για χρηματοοικονομικές ρυθμίσεις σε αυτόν τον τομέα για πολλά χρόνια και έχει μια αυστηρή διαδικασία εφαρμογής για εταιρείες κρυπτογράφησης. Η άδειά μας στο Γιβραλτάρ είναι μια σημαντική υποστήριξη για την πλατφόρμα και επιβεβαιώνει περαιτέρω την προσήλωσή μας στα πιο αυστηρά πρότυπα, παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας για τους εμπόρους μας », δήλωσε ο Jonathan Squires, Διευθύνων Σύμβουλος της Currency.com.

Άδεια DLT

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (GFSC) απαιτεί από αδειοδοτημένες εταιρείες να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκείς οικονομικούς πόρους, συστήματα πληροφορικής και ελέγχους για να συμμορφωθούν με τους κανόνες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ως εκ τούτου, η συνεργασία με μια εταιρεία εγκεκριμένη από  το GFSC  προσφέρει στους πελάτες αρκετές εγγυήσεις σχετικά με την ασφάλεια των κεφαλαίων τους και την αξιοπιστία της υπηρεσίας με την οποία εργάζονται.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο ρυθμιστικός φορέας επισημαίνει ότι αυτοί δεν είναι άκαμπτοι κανόνες, καθώς «απαιτείται μια ευέλικτη, προσαρμοστική προσέγγιση στην περίπτωση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, προϊόντων και επιχειρηματικών μοντέλων».

Η προσέλκυση νεοσύστατων εταιρειών blockchain θεωρείται ως ένας τρόπος ενίσχυσης της ακμάζουσας βιομηχανίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Γιβραλτάρ αφού η αυτοδιοικούμενη περιοχή, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, θα αποχωρήσει από την ΕΕ αργότερα αυτό το έτος.

Το Χρηματιστήρμιο του Γιβραλτάρ (GSX) εργάζεται επίσης για να προσφέρει μια λύση ανταλλαγής τίτλων. Πιο πρόσφατα, συνεργάστηκε με την STO Global-X (STGX), μια εκκίνηση με έδρα τη Σιγκαπούρη, για να επιτρέψει σε διάφορες αγορές να αναγνωρίσουν τίτλους και να διευκολύνει την εικονική ιδιοκτησία και εμπορία φυσικών περιουσιακών στοιχείων χρησιμοποιώντας ψηφιακά tokens.

του Βαγγέλη Τσάπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here