Επενδύσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα προέλθουν από δημόσια χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ) και τα υπόλοιπα από τον ιδιωτικό τομέα, θα υλοποιήσει το έργο Ultrafast Broadband (UFBB).

Το έργο σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και θα προχωρήσει ως ΣΔΙΤ.

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το UFBB δύναται να εκφράσουν εκτός από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ΟΤΕ VODAFONE, WIND και FORTHNET, κατασκευαστικές εταιρείες όπως είναι η INTRAKAT, η οποία έχει αναλάβει ένα εκ των τριών ευρυζωνικών δικτύων που έχουν υλοποιηθεί στην Περιφέρεια (το έργο θα ολοκληρωθεί το 2019).

Η έναρξη της υλοποίησής του προσδιορίζεται για το β’ τρίμηνο 2019 με την προκήρυξη του διαγωνισμού. Η δημόσια χρηματοδότηση θα προέλθει ειδικότερα ως εξής: 265 εκατ. ευρώ από το ΕΤΠΑ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑνΕΚ) και 35 εκατ. ευρώ από το ΕΓΤΑΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Το έργο θα ανατεθεί σε 7 διαφορετικά lots κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού. Η ανάθεση κάθε lot θα γίνει με κριτήριο την οικονομικά πιο συμφέρουσα προσφορά και θα ακολουθηθεί από την υπογραφή σύμβασης ΣΔΙΤ.

Κάθε υποψήφιος δεν θα μπορεί να αναλάβει περισσότερα από 3 lots, εκτός αν κάποιο παραμείνει χωρίς υποψήφιο ανάδοχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here