Την δέσμευση του προς τη κατεύθυνση του ανοίγματος και της ανάπτυξης της Κίνας επανέλαβε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ  κατά τον εορτασμό στο Πεκίνο των 40 ετών οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Κίνα, σημειώνοντας πως «κανένας δεν μπορεί να υπαγορεύσει» στον κινεζικό λαό την πολιτική που θα ακολουθήσει».

Ο Σι υπογράμμισε ότι η οικονομική επιτυχία των τελευταίων 40 ετών δικαιολογεί τον δρόμο που έχει πάρει η χώρα του ενός «σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά» υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Κινέζος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι η Κίνα θα συνεχίσει στον δρόμο του ανοίγματος και της ανάπτυξης, αλλά με τον δικό της ρυθμό. «Θα αλλάξουμε απολύτως ό,τι μπορεί να μεταρρυθμιστεί και δεν θα αλλάξουμε, απολύτως, αυτό που δεν μπορεί».

Καθώς αν το άνοιγμα και οι μεταρρυθμίσεις παραμείνουν οι βασικές έννοιες, θα πρέπει να συνοδεύονται από την διατήρηση της «σταθερότητας» της χώρας και να επιτρέπουν στην Κίνα να προοδεύει σε ποιότητα, να καινοτομεί και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις όπως ο αγώνας κατά της ρύπανσης, σημείωσε επίσης.

«Σε μια χώρα όπως η Κίνα με 5.000 χρόνια ιστορίας και περισσότερους από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, κανένα εγχειρίδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο χρυσός κανόνας, αλλά ούτε και υπάρχει και ηγεμόνας που να μπορεί να ποδηγετεί τον λαό», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here