Οι μέσες τιμές στον τουρισμό διεθνώς, είναι φέτος 20% ακριβότερες σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας και οι κρατήσεις στο 90% του 2019 σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο κολοσσός του κλάδου TUI με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας.

Η εταιρία δήλωσε ότι η υπάρχουσα τάση παραμένει ισχυρή και για τη συνέχεια της σεζόν με αποτέλεσμα να παραμένει σε τροχιά για κέρδη φέτος, καθώς οι κρατήσεις και οι τιμές διατηρούνται και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ακόμη παρόλο που οι Ευρωπαίοι υποφέρουν από το κόστος διαβίωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο αναμένει να αναφέρει «σημαντικά θετικά» κέρδη προ τόκων και φόρων για τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, όπως επανέλαβε την Τετάρτη.

Η TUI είχε κέρδη 48 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, προ δαπανών ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ λόγω διαταραχών στην εναέρια κυκλοφορία. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία της Ευρώπης βλέπει ότι ο τερματισμός των περιορισμών λόγω Covid απελευθερώνει τη ζήτηση για διακοπές. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες διακοπών αποκομίζουν κέρδη από τους υψηλούς ναύλους και τις τιμές των δωματίων, παρόλο που παλεύουν με ένα κύμα καθυστερήσεων και ακυρώσεων που συνδέονται με έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ολόκληρη την περιοχή.