Η TτΕ προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να “τρέξει” με ρυθμό 1,9% το τρέχον έτος, σε αντίθεση με την εκτίμηση της κυβέρνησης που κάνει λόγο για ανάπτυξη 2,5%, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχαμε γράψει από χθες στο Banks.

Όπως επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, το αρνητικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον και η επιβράδυνση της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή προεκλογική χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

“Το 2019, παρά τη σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, η μεγέθυνση του ΑΕΠ αναμένεται στο περυσινό επίπεδο του 1,9%”, σύμφωνα με την έκθεση της.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έφτασαν στα 81,8 δισ. ευρώ ή στο 45,4% επί του συνόλου των δανείων στα τέλη Δεκεμβρίου. Η νομισματική αρχή σημειώνει ότι το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας αποτελεί βήμα για επανασύνδεση της χώρας στις αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤτΕ σημειώνει ότι η παραμονή των spreads των 10ετών ομολόγων κάτω των 400 μον. πρέπει να μας προβληματίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here