Κατακόρυφη μείωση των bonus τους αναμένεται να διαπιστώσουν τα ανώτατα στελέχη της Citigroup και ο λόγος δεν είναι η κρίση που επέφερε η πανδημία.

Σύντομα τα “golden boys” του πιστωτικού κολοσσού θα ειδοποιηθούν μέσω μηνυμάτων για την εξέλιξη αυτή και οι μειώσεις θα διαφέρουν ανάλογα με τη θέση και το ύψος του πακέτου αμοιβής κάθε στελέχους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εν λόγω ενέργεια της τράπεζας αποτελεί ένα δείγμα της προσπάθειας που καταβάλλει προκειμένου να καθησυχάσει τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με τα ζητήματα των ελλείψεων της τράπεζας στις πρακτικές διαχείρισης δεδομένων και προβλήματα στη διαχείριση κινδύνου.

Μεταξύ άλλων στο “μικροσκόπιο” τίθενται τα bonus της 15μελούς διευθυντικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Μάικλ Κόρμπατ.

Η Citrigroup έχει επανειλημμένα δεσμευτεί να επιλύσει τα προαναφερθέντα ζητήματα και για τον λόγο αυτό δαπάνησε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υποδομές και εσωτερικούς ελέγχους το περασμένο έτος.

«Έχουμε δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για  την καλλιέργεια μιας κουλτούρας αριστείας και υπευθυνότητας και για την ενίσχυση όλων των κρίσιμων επιχειρηματικών διαδικασιών», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές η Τζέιν Φρέιζερ, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα CEO τον επόμενο μήνα και πρόσθεσε: «έχετε τη δέσμευσή μου ότι θα επενδύσουμε τα κεφάλαιά σας με σύνεση και ότι εσείς, οι πελάτες μας και οι ρυθμιστές μας θα δείτε και θα επωφεληθείτε από το αποτέλεσμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here