Η κεντρική τράπεζα Fed «δεν ξέρει τι κάνει», είναι «ξεροκέφαλη» και  «τα έκανε μούσκεμα». Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κάποιον trader πεινασμένο για αποδόσεις χαρτοφυλακίου αλλά στον ίδιο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επικρίνει την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα FED γιατί δεν έχει μειώσει τα επιτόκια του δολαρίου ώστε να τονώσει την ανάπτυξη και να αμυνθεί απέναντι στους ανταγωνιστές της.

Στο αγαπημένο του Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος γράφει ότι «μολονότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν ξέρει τι της γίνεται», επειδή αύξησε τα επιτόκια υπερβολικά γρήγορα

  • «οδεύουμε στο να έχουμε έναν από τους καλύτερους Ιούνιους στην αμερικανική ιστορία».
  • «Σκεφθείτε τι θα είχε γίνει αν η Fed τα είχε κάνει σωστά. Χιλιάδες μονάδες επάνω για τον Dow Jones και αύξηση του ΑΕΠ στο 4 ή και 5%. Τώρα έχουν κολλήσει, σαν ξεροκέφαλο παιδί, ενώ χρειαζόμαστε μειώσεις επιτοκίων και χαλάρωση για να ανταπεξέλθουμε σε αυτά που κάνουν εναντίον μας οι άλλες χώρες. Τα έκανε μούσκεμα», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ, υπονομεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και έχει ζητήσει πολλές φορές να μειωθούν τα επιτόκια.

Από το 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, η FED έχει αυξήσει τα επιτόκια εννέα φορές.

Πολλοί οικονομολόγοι  θεωρούν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης και ότι το διεθνές περιβάλλον επιδεινώνεται.

Την περασμένη εβδομάδα πάντως η Fed άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει την ιδέα μιας αλλαγής στη νομισματική πολιτική της και μιας μείωσης των επιτοκίων ίσως και τον Ιούλιο, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε τόσο χαμηλό επίπεδο και αν ενταθεί ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here