Ένας από τους πιο συχνούς προβληματισμούς μας το καλοκαίρι είναι τι μπορούμε να φάμε έξω χωρίς… να παχύνουμε. Η ειδικός έχει όλες τις απαντήσεις για να παραμείνουμε στα κιλά μας.

Από τη Γεωργία Καπώλη

Κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, επιστημονική διευθύντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας

Αλήθεια, μπορούμε να συνδυάσουμε την ταβέρνα με τη δίαιτα και τη σωστή διατροφή; Κι όμως, η απάντηση θα μας εκπλήξει! Ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε μια περίοδο που προσέχουμε τις τροφές που καταναλώνουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε ένα φαγητό στην αγαπημένη μας ταβέρνα.

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για ελαφρύ φαγητό εκτός σπιτιού και πάρα πολλά μαγειρευτά και υγιεινά φαγητά που μπορούμε να επιλέξουμε, ακόμη και για το βράδυ. Εξάλλου, καλοκαίρι χωρίς ταβερνάκι και καλή παρέα δεν είναι καλοκαίρι…

Σαλάτες: Οι αγαπημένες

Μπορούμε άφοβα να ενδώσουμε στην αγαπημένη μας σαλάτα, προσέχοντας όμως να μην περιλαμβάνει κάποια σως ή αρκετή φέτα. Αν δεν θέλουμε να… χαλάσουμε την παρέα που επιμένει για χωριάτικη, μπορούμε να φάμε λίγο τυρί (30 γρ. = 1 μικρό σπιρτόκουτο), ώστε να μην παρασυρθούμε και αρχίσουμε τις «βουτιές» με το ψωμί. 

Σαλάτα, όμως, δεν είναι μόνο τα μαρούλια και οι ντομάτες. Μπορούμε να παραγγείλουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά στη σχάρα ή βραστά, ενώ τα βλίτα και τα άγρια χόρτα είναι επίσης μια έξυπνη επιλογή.

Φρέσκο ψάρι: Είναι “must”

Το καλοκαίρι, στο νησί ή και στην πόλη, είναι “must” να φάμε το ψαράκι μας. Μπορούμε να επιλέξουμε ψάρι ψητό –αν αποφύγουμε τα τηγανητά, η ζυγαριά μας θα μας ευγνωμονεί. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν θα φάμε το αγαπημένο μας καλαμάρι ή τις γαρίδες που λαχταράμε, αρκεί η επιλογή μας στο ψήσιμο να παραμείνει στη σχάρα ή στα κάρβουνα και όχι στο τηγανισμένο λάδι.

Με το κρέας τι γίνεται;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ