Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφησαν στην κατάταξη των αντασφαλιστικών εταιρειών το 2017, σύμφωνα με την S&P  Global Market Intelligence: Οι “μεγάλες δυνάμεις” του κλάδου, Munich Re και Swiss Re, διατήρησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση του βάθρου, όμως, υπήρξε αλλαγή φρουράς, αφού εκεί ανέβηκε η Berkshire Hathaway χάρη στο αντασφαλιστικό deal  ύψους 10,2 δισ. δολ. που συνήψε με την AIG. Χάρη στη σημαντική αυτή συμφωνία, εξώθησε την Hannover Re και την SCOR στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, το 2017 η AIG συνήψε συμφωνία αντασφαλιστικής κάλυψης έναντι δυσμενών εξελίξεων με την National Indemnity Company (NICO), θυγατρική της Berkshire Hathaway. Βάσει της συμφωνίας αυτης, η Berkshire εισέπραξε αντασφάλιστρα ύψους 10,2 δισ. δολαρίων με αποτέλεσμα να σημειώσει άλμα τριών θέσεων στην κατάταξη των μεγαλύτερων αντασφαλιστικων του κόσμου, εγγράφοντας αντασφάλιστρα συνολικού ύψους 22,74 δισ. δολ.. Οπως προαναφέρθηκε, στην κορυφή παρέμεινε η Munich Re με εγγεγραμμένα αντασφάλιστρα ύψους 35,67 δισ. δολ. (αυξημένα κατά 2,46% σε ετήσια βάση) και ακολούθησε η Swiss Re με αντασφάλιστρα 29,95 δισ. δολ. (-4,01%).

Η Hannover Re υποχώρησε στην τέταρτη θέση της κατάταξης με αντασφάλιστρα 20,10 δισ. δολ., ακολουθούμενη από την SCOR με ασφάλιστρα 16,71 δισ. δολ.  Στην έκτη θέση βρέθηκαν οι Lloyd’s of London με εγγεγραμμένα αντασφάλιστρα ύψους 13,61 δισ. δολ. Στην έβδομη θέση θα βρίσκονταν ο συνδυασμένος όμιλος AXA-XL Group, με σωρευτικά αντασφάλιστρα ύψους 11,75 δισ. δολ., εάν η συγχώνευση των δυο είχε ολοκληρωθεί.

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Πηγή: Insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here