Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, απευθύνθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, για να ανακοινώσει ότι ξεκινούν τη Μεγάλη Τρίτη οι εργασίες για την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί στα πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα αλλά και νέους αναβαθμιζόμενους κάθετους άξονες.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε επίσης πως σήμερα θα υπογραφούν συνολικά 4 συμβάσεις για τα έργα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, «ένα έργο» όπως είπε, «για το οποίο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δεχτεί τόνους λάσπης».

Στη συνέχεια απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ που έκανε λόγο για αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες του έργου, ο υπουργός τις χαρακτήρισε «απολύτως προσχηματικές», ενώ αντέτεινε ότι στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου καταγράφονται λεπτομερώς υπερβάσεις πολλών εκατομμυρίων που έγιναν την περίοδο 2010-2014 για τους αυτοκινητόδρομους των παραχωρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here