Σημαντική διάκριση για το διεθνών προδιαγραφών πρόγραμμα που μέσα σε έξι μήνες μείωσε κατά 62% τα αποτσίγαρα στη Ραφήνα, με τη χρήση τεχνολογίας και Τεχνητής Νοημοσύνης….

Η BAT Hellas, που ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, διακρίθηκε με δύο χρυσά βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2022 για το πρωτοποριακό πρόγραμμα διεθνών προδιαγραφών «Μικρές Πράξεις Μεγάλα Εγκλήματα» που περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων γύρω από την αλόγιστη απόρριψη πλαστικών μιας χρήσης και το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Aegean Rebreath.

Παράλληλα, η Aegean Rebreath, με αφορμή το συγκεκριμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα, αναδείχθηκε ΜΚΟ της Χρονιάς ως επιβράβευση για τη σημαντική συμβολή στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση σύνθετων περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως το συγκεκριμένο. 

Η διάκριση της ΒΑΤ, έρχεται ως συνολική επιβράβευση της δέσμευσής της για ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) και της συνεχούς πορείας της προς ένα βιώσιμο μέλλον. Η δέσμευση αυτή, θέτοντας ως προτεραιότητα τη βιωσιμότητα ενσαρκώνεται σε ενέργειες όπως το πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα» που συνδυάζουν την κοινωνική συνεισφορά, τη συνεργασία με τοπικούς φορείς και τη χρήση της τεχνολογίας ως μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον, βοηθώντας να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα», ένα πρόγραμμα διεθνών προδιαγραφών που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην περιοχή της Ραφήνας, σε συνεργασία και με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων γύρω από την αλόγιστη απόρριψη αποτσίγαρων όπως ειδικοί συλλεκτήρες, ειδική σηματοδότηση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και ένα καινοτόμο δορυφορικό πρόγραμμα που μέσω χρήσης υψηλής τεχνολογίας «υποδεικνύει» τις περιοχές που είναι περιβαλλοντικά επιβαρυμένες. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα τέτοιου τύπου τεχνικές καταγραφής που χρησιμοποιούν δορυφορικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας και βασίζονται σε αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του προγράμματος, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, καταγράφουν μείωση-ρεκόρ κατά 62% μέσα σε 6 μήνες στον αριθμό των αποτσίγαρων στο έδαφος στην περιοχή της Ραφήνας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση ενός από τα πιο σύνθετα προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές.

H δέσμευση της ΒΑΤ να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικους καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους εργαζομένους της εταιρείας, τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, μέσα από ενέργειες με μακροχρόνια αξία για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG). Στο διαρκές ταξίδι βιωσιμότητας της, η BAT Hellas έχει αναπτύξει και εφαρμόζει εξειδικευμένα σχέδια δράσης για κάθε βασική πρωτοβουλία επιτυγχάνοντας για 2021 αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και στα μέτρα που χρειάζονται να ληφθούν άμεσα για την προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρεία έχει επιτύχει το 2021:

  • Εξάλειψη 6,5 τόνων πλαστικού από τα αξεσουάρ των προϊόντων της, 
  • Ανακύκλωση 6,3 τόνων αναλώσιμων υλικών και προμηθειών γραφείου 
  • Ανακύκλωση 4,5 τόνων συσκευών προϊόντων νέας κατηγορίας. 
  • Μείωση έως και 80% της κατανάλωσης ενέργειας με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 
  • Αποτροπή της διοχέτευσης στο περιβάλλον 10 τόνων διοξειδίου του άνθρακα και 1500 κιλών ρούχων που δεν κατέληξαν στις χωματερές. 

Παράλληλα, η ΒΑΤ Hellas τηρώντας αδιάλειπτα τη δέσμευσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενισχύοντας τους Έλληνες λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζόμενους 

  • έχει διακριθεί με περισσότερα από 40 βραβεία για ενέργειες σχετικά με τον χώρο εργασίας, το περιβάλλον και τις κοινωνικές δράσεις της τα τελευταία χρόνια.
  • αφιέρωσε πάνω από 2.000 ώρες εκπαίδευσης στην ανάπτυξη των ανθρώπων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας
  • ανταποκρίνεται σε διάφορες ανάγκες της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης σημαντικής βοήθειας σε 2.000 οικογένειες, μέσω των διαρκών κοινωνικών πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν το περιβάλλον και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ