Σε τρεις νέες επενδύσεις προχώρησε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Mπάφετ το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα η Berkshire αγόρασε μετοχές της Verizon Communications, της ασφαλιστικής Marsh & McLennan Cos. και της Chevron, γεγονός που αποκαλύφθηκε πολύ πρόσφατα. Μετά τις ανακοινώσεις οι μετοχές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Παράλληλα η Berkshire μείωσε το ποσοστό της στην Apple ωστόσο συνεχίζει να παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Ο μεγαλοεπενδυτής αναθεώρησε ως προς τις επιλογές του χαρτοφυλακίου του, έπειτα από τις εξελίξεις στις αγορές, λόγω πανδημίας.

Ως εκ τούτου αποφάσισε να αποχωρήσει από ομίλους κολοσσούς του τραπεζικού κλάδου όπως JPMorgan Chase & Co., την PNC Financial Services Group Inc. που φάνηκαν εκτεθειμένοι λόγω των πελατών-καταναλωτών και του real estate.

Αντιθέτως η Berkshire στράφηκε στη φαρμακοβιομηχανία, αυξάνοντας το μερίδιο της στις  Merck & Co Inc., Abbvie Inc. και Bristol-Myers Squibb Co.

Η Berkshire, σύμφωνα με το Bloomberg επένδυσε στην Chevron περίπου 4,1 δισ. δολ στο τέλος του 2020, ενώ η επένδυση στην Marsh & McLennan αποτιμήθηκε στα 499 εκατομμύρια δολάρια. Η Berkshire συγκέντρωσε μερίδιο 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Verizon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here