Άλλη μία εβδομάδα, με σημαντικές απώλειες για τον ΓΔ που υποχώρησε στις 782,80 μονάδες.
Για τον τραπεζικό κλάδο, η απώλεια των σημαντικών 903 μον. για τον Τραπεζικό Δείκτη ξαναφέρνει σε θέση οδηγού τους πωλητές, ενώ οι σταθερές πιέσεις στα περισσότερα blue chips προβληματίζουν καθότι παραπέμπουν ξεκάθαρα σε μερική μείωση θέσεων από την πλευρά των ξένων funds.
Οι συζητήσεις με τους δανειστές οδήγησαν στην επίτευξη του SLA με διαφαινόμενη τη συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης ωστόσο η προβληματική εικόνα που διαμορφώνεται για ομόλογα και τραπεζικές μετοχές δείχνει πως το πρόβλημα των traders δεν είναι μόνον ο προβληματισμός για ζητήματα αξιοπιστίας λόγω Folli Follie ή η επιδείνωση της αγοράς ιταλικών ομολόγων αλλά και οι ανησυχίες που σταδιακά πληθαίνουν λόγω της πιθανολογούμενης αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν, πως ο τελευταίος λόγος για τις πιέσεις είναι η κατάσταση στην Ιταλία, παρ΄ όλα αυτά σημαντικό για τα funds, τον ξένο παράγοντα είναι η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ. Οι αγορές αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ ξέρουν, πως εάν μείνει θα υπάρξει πίεση για το χρέος που αργά ή γρήγορα με κάποιο τρόπο θα αποδώσει. Από τη στιγμή, που οι πιθανότητες να παραμείνει το Ταμείο στο πρόγραμμα όλο και λιγοστεύουν βλέπουμε πως οι πωλητές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, υπερτερούν.
Μεσοπρόθεσμα όσο ο ΓΔ παραμένει σε διαπραγμάτευση πάνω από τις 767 μονάδες η τάση συντηρείται ανοδική αλλά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τον πρώτο λόγο τον έχουν οι πωλητές.
Από τη συνεδρίαση της Παρασκευής ξεχώρισαν οι μεγάλοι όγκοι στις μετοχές του ΟΤΕ και του ΤΙΤΑΝΑ με την πρώτη να δοκιμάζει να δοκιμάζει ήδη το σημαντικό μεσοπρόθεσμο επίπεδο στήριξης.