Τόσες συναλλαγές (35.550 τμχ), σε αυτές τις τιμές (των 15,35 ευρώ με άνοδο +4,78%) δεν συνηθίζονται στη μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αυτό που συνέβη στην χθεσινή συνεδρίαση είναι ζήτημα εάν γίνεται μία το πολύ δύο φορές το χρόνο, για αυτό και συζητήθηκε στα χρηματιστηριακά γραφεία.

Η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί στα οικονομικά αποτελέσματα 2023.

Μειωμένα μεν τα κέρδη (κατά –78% λόγω των υψηλών επιτοκίων) σταθερή όμως η διοίκηση όσον αφορά στην χρηματική διανομή προς μετόχους/επενδυτές.

Στα 98,7 εκατ. € τα καθαρά κέρδη (από 456,8 εκατ.€ το 2022) πλην όμως μέρισμα θα διανεμηθεί- 0,6720€/μτχ– δηλαδή αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η διάθεση θα φτάσει τα 13,3 εκατ.€ ενώ κατά 85,4 εκατ.€ θα ενισχυθεί το έκτακτο αποθεματικό.

Σε μια συγκυρία  που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ και πολλές εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος επιβαρύνονται με ζημιές από τα υψηλά επιτόκια, η ΤτΕ  ξεχωρίζει με τα οικονομικά της αποτελέσματα και τη συμβολική κίνηση προς τους ιδιώτες μετόχους.

Μερισματική απόδοση 4,5% -διόλου ευκαταφρόνητη-

Για αυτό και η άνοδος για τη μετοχή από την συνεδρίαση της Παρασκευής (1/3) μέχρι και χτες στο +7,3% σε αυτό τον κύκλο της αγοράς.

  •     ( * ) το γνωμικό αποδίδεται στον Βίαντα τον Πριηνέα -έναν εκ των 7 σοφών της αρχαιότητας- ενώ χρησιμοποιείται από τον Σοφοκλή στην “Αντιγόνη” με τον Κρέοντα να υποστηρίζει ότι η εξουσία αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα του άνδρα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ