Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Δε σταματήσαμε ποτέ να παρέχουμε χρηματοδότηση στον κλάδο, για τον οποίο οι προσδοκίες της επόμενης σεζόν είναι πολύ ισχυρές».

Η δήλωση ανήκει στον κ.  Θάνο Βλαχόπουλο, γενικό διευθυντή, επικεφαλής της Εταιρικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς από το βήμα της παρουσίασης του 5ου (υβριδικού) Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και στηρίζει φέτος η τράπεζα.

Ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε χθές ότι οι συνολικές χορηγήσεις της Τράπεζας Πειραιώς στον κλάδο του τουρισμού και ουσιαστικά στους Ελληνες ξενοδόχους ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ και στα 3,5 δισ. ευρώ είναι οι χορηγήσεις στον κλάδο των υποδομών. Επιπλέον, ένα ποσοστό 80% των πελάτων της τράπεζας, εν μέσω πανδημίας, στο τελευταίο 18μηνο, έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διευκολύνσεων ή αναστολές πληρωμών (moratoria).

Δύο είναι ο βασικοί άξονες όπου θα πρέπει να εστιάσει η στρατηγική για τον τουρισμό:

  1. Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με τον τομέα των επενδύσεων για την αναβάθμιση του ελληνικού  τουριστικού προϊόντος με έμφαση και σε πράσινες επενδύσεις όπως είναι για παράδειγμα ο έλεγχος του πολύ κρίσιμου ενεργειακού κόστους, η διαχείριση αποβλήτων και υδάτινων πόρων, η ενεργειακή αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα κ.ο.κ..
  2.  Ο δεύτερος άξονας στρατηγικής έχει να κάνει με την αναβάθμιση των υποδομών π.χ. με την αναβάθμιση και επέκταση των αεροδρομίων, των λιμανιών, του οδικού δικτύου κ.α. ώστε να υποστηριχθεί επαρκώς η αυξανόμενη ροή των επισκεπτών της χώρας, η οποία, έστω κι ανακόπηκε λόγω της πανδημίας, αναμένεται να επανέλθει σταδιακά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here