Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα «Σπίτι μου», για φθηνά στεγαστικά δάνεια μέχρι και 150.000 ευρώ, σε νέους και ζευγάρια και από χθες Δευτέρα 3 Απριλίου δέχεται αιτήσεις, μέχρι να εξαντληθούν τα κρατικά κονδύλια.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χρηματοδότηση των δανείων κατά 75% από κρατικά κεφάλαια της ΔΥΠΑ και κατά 25% από τραπεζικά κεφάλαια και εν προκειμένω από την Τράπεζα Πειραιώς και τα δάνεια θα έχουν επιτόκιο από μόλις 1,35% ενώ τα δάνεια σε τρίτεκνους-πολύτεκνους παρέχονται άτοκα.

Αυτό καθώς το 75% του ποσού του δανείου από τα κεφάλαια της ΔΥΠΑ είναι άτοκο, ενώ μόνον το 25% έχει τόκο, οπότε για σύνολο του ποσού του δανείου, το επιτόκιο προκύπτει όπως παραπάνω. Μάλιστα η Πειραιώς υπολογίζει με βάση το μηνιαίο κι όχι το τριμηνιαίο euribor που είναι φθηνότερο. Ειδικότερα:

Η Τράπεζα Πειραιώς, αρωγός στην κρατική πρωτοβουλία για την παροχή προσιτής στέγης στους νέους, συμμετέχει στο πρόγραμμα δανείων «Σπίτι μου» που αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων σε νέους/νέες και νέα ζευγάρια, ηλικίας από 25 έως 39 ετών, για αγορά πρώτης κατοικίας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο στεγαστικής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α).

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο δάνειο, σε  ποσοστό 75% από κεφάλαια της  Δ.ΥΠ.Α και 25% από  κεφάλαια της Τράπεζας. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι εξαντλήσεως των κρατικών κονδυλίων. Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε χθες Δευτέρα 3 Aπριλίου.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο στεγαστικό πρόγραμμα- προϋποθέσεις

Προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα, πέραν των ορίων ηλικίας, είναι τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, καθώς και η μη κατοχή ακίνητου που θα μπορούσε να καλύψει στεγαστική ανάγκη.

Για τα χρηματοδοτούμενα ακίνητα ισχύουν περιορισμοί εμβαδού (150 τ.μ.), παλαιότητας (άνω των 15 ετών) και αξίας συμβολαίου αγοράς (200.000 ευρώ).

Το στεγαστικό δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» παρέχεται για μέγιστο ποσό  150.000 ευρώ, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος και με ονομαστικό επιτόκιο από μόλις 1,35% (τρέχον Euribor 1M + spread 2,5% δια 4), καθώς το επιτόκιο επιμερίζεται στη συμμετοχή έντοκου τραπεζικού κεφαλαίου (25%) και άτοκης κρατικής χρηματοδότησης (75%).

Ειδικά στους τρίτεκνους και πολύτεκνους δικαιούχους, το δάνειο παρέχεται άτοκο. Η μέγιστη διάρκεια είναι 30 έτη και το μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, όπως αυτό αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕΠΠΕ

Για ποσό δανείου 70.000 ευρώ με εξασφάλιση προσημείωση ακινήτου,

διάρκεια αποπληρωμής 30 έτη, ήτοι 360 μηνιαίες δόσεις,

κυμαινόμενο επιτόκιο 1,35% (δηλαδή 1/4 Euribor 1M 2,92% την 30/3/23 πλέον 1/4 περιθωρίου 2,50%),

Δαπάνη Εξέτασης Αιτήματος: 0€,

Κόστος Νομικού Ελέγχου: 115€,

Κόστος Τεχνικού Ελέγχου:142,40€,

ισχύουν τα ακόλουθα:

Μηνιαία δόση: 237€
Συνολικό Ποσό Πίστωσης: 70.000€
Συνολικό Κόστος Πίστωσης: 15.437,90€
Συνολικό Ποσό προς πληρωμή: 85.437,90€
Σ.Ε.Π.Π.Ε: 1,39%

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ