Η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας τους τομείς του real estate και τουρισμού, χρηματοδότησε την Ηines, διεθνή εταιρεία real estate, και την Henderson Park, ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε real estate, για την εξαγορά χαρτοφυλακίου πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη.

Δείτε επίσης: Ποιοι αγόρασαν τα ξενοδοχεία του Ομίλου Μαμιδάκη και της οικογένειας Κεφαλογιάννη στην Κρήτη;

Tα ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας άνω των 1.000 δωματίων και έκτασης 67.000 τ.μ., είναι τα Hermes και Coral, 218 και 170 δωματίων αντίστοιχα, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τα Santa Marina Resort και Apollonia Resort, 208 και 336 δωματίων αντίστοιχα, στο Ηράκλειο και το Sitia Beach Resort, 162 δωματίων, στη Σητεία. 

Όπως επισημαίνει η κα Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η συναλλαγή επιβεβαιώνει την μακρά δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς στη στήριξη του τουριστικού κλάδου, ακόμη και στις απαιτητικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19. Αναδεικνύει επίσης την ισχυρή σχέση της Τράπεζας με σημαντικούς διεθνείς επενδυτές, όπως η Henderson Park και η Hines, τους οποίους με συνέπεια στηρίζουμε κατά την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων».

Η Henderson Park είναι ευρωπαϊκή πλατφόρμα real estate και έχει ως αντικείμενο την απόκτηση και διαχείριση ακινήτων σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Η Hines είναι διεθνής εταιρεία επενδύσεων σε real estate με παρουσία σε 24 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here