Η Bank of Cyprus Holdings (Τράπεζα Κύπρου) απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την Lone Star Funds έναντι 1,51 ευρώ ανά μετοχή, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά από σχετικά δημοσιεύματα.

Σε αυτή επισημαίνει «επιβεβαιώνει ότι έκανε πρόταση με μετρητά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για την απόκτηση του εκδομένου και προς έκδοση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στην τιμή του 1,51 ευρώ ανά μετοχή. Η πρόταση απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου».

Στη ίδια ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι «δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι θα γίνει οποιαδήποτε νέα προσφορά, ούτε ως προς τους όρους με τους οποίους μπορεί να γίνει». Παράλληλα επικαλείται τη σχετική νομοθεσία η οποία προβλέπει ότι θα πρέπει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, είτε να ανακοινώσει πρόθεση να υποβάλει προσφορά για την Εταιρεία ή να γνωστοποιήσει ότι δεν σκοπεύει να κάνει προσφορά. Υπό όρους η προθεσμία μπορεί να παραταθεί ενώ η Lone Star διατηρεί επίσης το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους οποιασδήποτε προσφοράς (συμπεριλαμβανομένης μιας προσφοράς με λιγότερο ευνοϊκούς όρους ή σε τιμή χαμηλότερη από 1,51 ευρώ ανά μετοχή).

Η Lone Star με έδρα τις ΗΠΑ και επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρο John Grayken, έχει ιστορικό επενδύσεων σε τράπεζες και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τη γερμανική IKB Deutsche Industriebank AG και την πορτογαλική Novo Banco SA.

Ενώ πολλά private equity έχουν επιλέξει να μείνουν μακριά από τον κλάδο αυτός γίνεται πιο ελκυστικός καθώς τα επιτόκια αρχίζουν να αυξάνουν. Βεβαίως, ορισμένοι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι οι μελλοντικές υφέσεις και οι αθετήσεις δανείων θα αντισταθμίσουν τα αυξανόμενα κέρδη από τα υψηλότερα επιτόκια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here