Το αρνητικό τους πρόσωπο έδειξαν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν συγκρατημένοι μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας που ακολούθησε το sell-off στις αρχές του μήνα.

Αν και ξεκίνησε τις συναλλαγές σε ανοδικό έδαφος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη του κλείνοντας τελικά με απώλειες 0,6% στις 378,24 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 3,3% την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοση από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο γερμανικός DAX 30 έχασε 0,5% στις 12.385,6 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε επίσης 0,5% στις 5.256,18 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,6% διολισθαίνοντας στις 7.247,66 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διολίσθησε 0,3%.

Ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε περιορισμένος καθώς οι αγορές σε Κίνα και ΗΠΑ δεν άνοιξαν σήμερα λόγω τοπικών αργιών.

Στο ταμπλό, ο τίτλος της Daimler σημείωσε βουτιά 2% μετά από δημοσίευμα της Bild ότι η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε λογισμικό για να βοηθήσει ορισμένα από τα οχήματα της να περάσουν τις δοκιμές για τις εκπομπές αερίων στις ΗΠΑ. Η Bild επικαλέστηκε εσωτερικά έγγραφα των αμερικανικών αρχών για τις πληροφορίες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here