Σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό (Α.Σ.) » ΣΥΚΙΚΗ» προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς. Στόχος της σύμπραξης είναι η άμεση υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγική διαδικασία της καλλιέργειας σύκων και στην αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας του προιόντος.

Η «ΣΥΚΙΚΗ» ιδρύθηκε το 1953 με έδρα το Δημοτικό διαμέρισμα Σπερχογείας Καλαμάτας και παραλαμβάνει άνω του 90% της παραγόμενης ποσότητας όλων των συκοπαραγωγών της Νοτίου Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία).

Η «ΣΥΚΙΚΗ» διαθέτει εργοστάσιο συσκευασίας και επεξεργασίας ξηρών σύκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας με ετήσια δυναμικότητα άνω των 4.000 τόνων. Οι εγκαταστάσεις της αποτελούνται από συγκρότημα υγιεινής συντηρήσεως τυποποιημένων σύκων και συκόπαστας πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2015, ISO 22000:2005 και IFS, όπου σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους γίνεται η τελική διασφάλιση των συσκευασμένων και έτοιμων για εξαγωγή σύκων. Επίσης υπάρχουν γεωγραφικά κατανεμημένες μονάδες παραλαβής και συντήρησης σύκων στις συκοπαραγωγικές περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here