Νέα δάνεια ύψους 2,5 δις ευρώ παρείχε στους πελάτες της-κυρίως επιχειρήσεις- η Τρ. Πειραιώς το τελευταίο εξάμηνο. Παράλληλα, με στόχο την διευκόλυνση των πελατών εν μέσω πανδημίας, η Τράπεζα έθεσε σε αναστολή καταβολής δόσεων δάνεια ανεξόφλητου υπολοίπου που προσεγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ.

Τα ανωτέρω αναφέρθηκαν διά στόματος του CEO Χρήστου Μεγάλου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων

Η Τρ. Πειραιώς, ανέφερε ο κ. Μεγάλου προχώρησε ακόμη στη χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ των κρατικών προγραμμάτων στήριξης ρευστότητας των επιχειρήσεων

Όσον αφορά στην αναστολή καταβολής των δανείων:

-3 δις αφορούν εταιρικά δάνεια και

-2 δις αφορούν εργαζόμενους σε πληγείσες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας, η διοίκηση σημείωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα προς τους τομείς της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο όπως το εμπόριο, η βιοτεχνία, η μεταποίηση, οι μεταφορές, η εφοδιαστική αλυσίδα τα ξενοδοχεία και η εστίαση.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς κ. Γ. Χαντζηνικολάου, ανέφερε πως η τράπεζα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα, που της επιτρέπει να στηρίξει τους πελάτες της κατά την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία.

Η τράπεζα έχει κάνει ήδη χρήση της φθηνής ρευστότητας, που παρέχει η ΕΚΤ, αντλώντας μέσω προγραμμάτων μακροχρόνιας χρηματοδότησης ( TLTROs) 7 δισ. ευρώ.

Τέλος, η διοίκηση της Πειραιώς επανέλαβε την προσήλωσή της στο στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here