Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  ανακοίνωσαν την έναρξη νέου κύκλου δράσεων της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για τις γυναίκες πρόσφυγες και τις αιτούσες άσυλο μέσω επαγγελματικής κατάρτισης.

Χτίζοντας στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος το οποίο ξεκίνησε το 2023, 90 γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ειδίκευσης για απασχόληση σε θέσεις ξενοδοχειακής υπαλλήλου και βοηθού κουζίνας.

Η Ακαδημία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL – για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων της Τράπεζας Πειραιώς για να προωθήσει την οικονομική ανεξαρτησία και την ένταξη των γυναικών προσφύγων και συνεχίζεται το 2024 με δύο κύκλους επαγγελματικής κατάρτισης, διάρκειας έξι μηνών ο καθένας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εφοδιάσει τις συμμετέχουσες με πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις, ενισχύοντας τις προοπτικές απασχόλησής τους στον ακμάζοντα τουριστικό τομέα.

Η επιτυχία των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που υλοποιήθηκαν το 2023 είναι ενδεικτική της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, καθώς ο τελευταίος κύκλος ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2023 και ήδη οι συμμετέχουσες εξασφάλισαν σε ποσοστό 43% εργασία στον τομέα του τουρισμού και της βιομηχανίας τροφίμων.

  • “Είχα βασικές γνώσεις σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα, όμως χάρη στα μαθήματα εμβάθυνα τις γνώσεις μου γύρω από τις ανάγκες του κλάδου και απέκτησα πρακτικές δεξιότητες που ενίσχυσαν την εργασιακή μου ετοιμότητα, ευχαριστώ πολύ!”, δήλωσε η Nuha A. από την Ερυθραία, απόφοιτος του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ