Πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι χρηματοδοτήσεις που χορήγησε η Τράπεζα Πειραιώς στον πρωτογενή τομέα το 2022, με το 60% των δικαιούχων να είναι νέοι αγρότες, όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούσαν σε επενδυτικά σχέδια (επιδοτούμενα ή μη), παροχή ρευστότητας (Κάρτα Συμβολαιακής Τραπεζικής, Κάρτα Αγρότη) κ.λπ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου αλλά και ανώτερα στελέχη της γενικής διεύθυνσης, Ι. Χανιωτάκης, Ι. Αβατάγγελος, Β. Γαϊτανάρος, Α. Πολυτάκης, Ν. Δεδούσης, Μ. Μαλαματένιου, Ανδρέας Πέρρος και Γ. Σιαβελής.

Αναφορικά με τα επιτόκια, τονίστηκε ότι στα βασικά χρηματοδοτικά προϊόντα για τους αγρότες (ΑΔΑ, Μικροχρηματοδότηση, Γη & Εξοπλισμός, Κάρτα του Αγρότη, Κάρτα Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας) δεν έχει γίνει καμία αλλαγή καθώς το βασικό επιτόκιο χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα (ΒΕΑ) παραμένει σταθερό.

Όπως σημειώθηκε, σε αυτή τη φάση, από τη μεταβολή των επιτοκίων επηρεάζονται τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με το Euribor.

Μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα του πρωτογενή τομέα έχουν λάβει μέσω της Τράπεζας Πειραιώς προτάσεις πρόθεσης χρηματοδότησης για επενδυτικά έργα άνω των 200 εκατ. ευρώ που έχουν υποβληθεί στο RRF (Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here