Τις προοπτικές της κτηματαγοράς στον κλάδο του τουρισμού ανέδειξε ο Γεώργιος Κορμάς, ανώτερος γενικός διευθυντής του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ισπανική πρεσβεία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ισπανικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την εγχώρια αγορά.

Ο κ. Κορμάς τόνισε ότι o ελληνικός τουρισμός, και ειδικότερα, ο ξενοδοχειακός τομέας, έχει βελτιωθεί σημαντικά από πλευράς ποιότητας και προσφοράς καθώς μόνο στην Αθήνα, αναμένεται η αύξηση κατά 5.000 κλίνες, ενώ σε όλη τη χώρα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30% από το 2011 τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Η Ελλάδα ενίσχυσε τη θέση της ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν όμως προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς η πορεία του εξαρτάται από την εξωτερική ζήτηση και συγκεκριμένα από αγορές που υφίστανται σήμερα οικονομική πίεση από τον διεθνή ανταγωνισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προΐόντος, σημείωσε ο κ. Κορμάς.

Η στρατηγική του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς

Ο επικεφαλής Group Real Estate του ομίλου Πειραιώς ανέλυσε την συνολική στρατηγική που έχει η Τράπεζα Πειραιώς έναντι της αγοράς real estate. Μέσω της ομάδας στελεχών της, πραγματοποιεί ενεργή διαχείριση των ακινήτων σε όλο τον κύκλο ζωής τους, συνεργάζεται με όλες τις μονάδες του ομίλου για να έχει ολοκληρωμένη οπτική της αγοράς, και εφαρμόζει μια δυναμική διαδικασία για την αξιοποίηση των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κορμάς, η Πειραιώς Real Estate αποτελεί κορυφαία επιλογή και στρατηγικό συνεργάτη για οποιοδήποτε επενδυτή θελήσει να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά του Real Estate. Τόνισε δε ότι είναι “one stop shop”, παρέχει δηλαδή ολοκληρωμένες υπηρεσίες που αφορούν και συνδέονται με το real estate.

Τέλος, ανέφερε ότι τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, αποτιμούν τις συνθήκες της αγοράς, ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της και αξιοποιούν τις μακροχρόνιες προοπτικές του κλάδου ώστε να ενισχύουν την αξία της ακίνητης περιουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here