Έναντι χρεών προς την Αlpha Bank, ύψους συνολικά 1 εκατ. ευρώ “βγαίνουν” στο…σφυρί τρεις τίτλοι μετοχικών δικαιωμάτων της εταιρείας “Κτήμα Πεταλιοί” (συστάθηκε το 1937). Το σύνολο των μετοχών είναι 46.998 και η αξία αυτών που κατασχέθηκαν εκτιμήθηκε στα 4.050.000 ευρώ.
Η εξέταση για το τι μέλλει γενέσθαι για το ήμισυ της εταιρείας, που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των νησίδων, στα νότια της Εύβοιας, είχε προγραμματισθεί για χθες Τετάρτη.
  • Μέχρι νωρίς το βράδυ δεν είχε καταστεί δυνατόν να επιβεβαιώσουμε ή διαψεύσουμε τις πληροφορίες που μαθαίναμε αλλά κατά πως φαίνεται ο Μαρής Εμπειρίκος κινδυνεύει σφόδρα να χάσει το 50% των νησίδων, που εδώ και δεκαετίες είναι ταυτισμένο με την οικογένεια Εμπειρίκου.
Λογικό και το ερώτημα, ποιος θα πάρει το ποσοστό;
  • O εφοπλιστής Σπύρος Καρνέζης που ελέγχει ήδη το άλλο ήμισυ του “Κτήμα Πεταλιοί” ή κάποιος τρίτος, με τον βασικό μέτοχο της Elinoil, να είναι σε αντιπαράθεση με τον Εμπειρίκο, εδώ και μία πενταετία.
 Και μια ο λόγος για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων έναντι οφειλών, και υπέρ της Αlpha Bank, ποιο μεγαλοστέλεχος, που αναβαθμίστηκε προχθές είχε βάλει στο μάτι το “παλατάκι” του Γιάννη Τζιβέλη, στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
  Ευτυχώς, που ο πάλαι ποτέ επονομαζόμενος και ως ο… Έλληνας Buffet, o 74χρονος σήμερα άλλοτε μεγαλοεπενδυτής κατάφερε να διασφαλίσει τα δικαιώματα της οικογένειας του για το πολυτελές διαμέρισμα, στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, με τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here