Η Έλενα Ράπτη μίλησε για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 2024, το οποίο χορηγεί voucher διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ.

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στους δικαιούχους, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά που θα λάβουν όσοι κληρωθούν στο εν λόγω πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

«Αυξήσαμε τα ελάχιστα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό ισχύει για όλους ώστε να μπορούμε να καλύψουμε περισσότερους συμπολίτες μας. Αυξήσαμε για όλους το ποσό της κάρτας σε 200 ευρώ, από 150 ευρώ που ήταν πέρσι, και σχεδιάσαμε την συμπερίληψη νέων κοινωνικών κατηγοριών με κάρτα στα 300 ευρώ. Οι κατηγορίες αυτές είναι οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνες οικογένειες, οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, οι μονογονεϊκές οικογένειες αγάμων αλλά και χήρων με παιδιά. Τέλος διπλασιάσαμε το ποσό το οποίο αφορά στα άτομα με αναπηρία. Ήταν 200 ευρώ, το κάναμε 400 ευρώ γιατί είναι σημαντικό να συνοδεύονται αυτά τα άτομα» διευκρίνισε η κα Ράπτη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σε όλους. «Όποιος θέλει μπορεί να κάνει την αίτηση, υπάρχουν τα εισοδηματικά κριτήρια. (…) Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι έχουν υποβάλλει οριστική φορολογική δήλωση η οποία είναι εμπρόθεσμη». «Κάποιος ο οποίος έχει πάρει παλαιότερα voucher μπορεί να πάρει ξανά. Αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε περισσότερες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», πρόσθεσε.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, ίσως και στο τέλος του μήνα, και έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ