Γράφει η «ξενοδόχος»

Μπορεί από τον περασμένο Ιούνιο οι χρήστες της ΒΕΑΤ, η οποία αλλάζει και γίνεται FREE NOW να πρέπει να πληρώνουν χρέωση προμίσθωσης 1,20€ για κάθε διαδρομή ταξί που κλείνουν, ωστόσο η ζήτηση μέσα στο καλοκαίρι έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Ο λόγος;

Η αυξημένη τουριστική κίνηση της Αθήνας που ευνόησε τη γνωστή πλατφόρμα, με το Σεπτέμβριο να χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος ιστορικά μήνας για αυτή την περίοδο για την εταιρεία και τις προβλέψεις για το υπόλοιπο φθινόπωρο να παραπέμπουν σε ακόμη καλύτερα νούμερα.

Υπερδιπλάσιες επιδόσεις σημείωσαν μέσα στο καλοκαίρι και οι κρατήσεις στην υπηρεσία που έχει η εταιρεία για τα ξενοδοχεία, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν χθές οι επιτελείς της με αφορμή την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας που ενσωματώνει την τεχνογνωσία της μητρικής FREE NOW.

Σημειωτέον ότι τα ταξί- οδηγοί που συνεργάζονται με την εταιρεία αντιστοιχούν σε 8.000 εγγεγραμμένους, ενώ κάθε μήνα τουλάχιστον 6.000 οδηγοί υλοποιούν έστω και μία διαδρομή μέσω της εφαρμογής.

  • Το 2021 ήταν χρονιά ρεκόρ για την εταιρεία με κοντά στα 11 εκατομμύρια διαδρομές σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

 

Χθές οι επιτελείς της εταιρείας παρουσίασαν την εφαρμογή FREE NOW, μέσω της οποίας θα παρέχονται 4 εναλλακτικές  μετακινήσεις στην ελληνική αγορά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – όλες σε μία εφαρμογή.

Τα ταξί θα είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής FREE NOW -όπως γίνεται μέχρι σήμερα μέσω της εφαρμογής BEAT- και τώρα οι επιβάτες θα έχουν επιλογή μεταξύ τριών τύπων στόλου:

  1. Το “ταξί”, με όλα τα συνεργαζόμενα ταξί να βρίσκονται στο συγκεκριμένο στόλο, στοχεύει στη γρήγορη εξυπηρέτηση του επιβάτη.
  2. Το “Comfort ταξί”, αποκλειστικά με νεότερα οχήματα ηλικίας έως και 5 ετών, δίνει παραπάνω έμφαση στην άνεση,
  3. Το Eco ταξί, αποκλειστικά με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, εξασφαλίζει πιο πράσινες διαδρομές.

Ο Comfort στόλος θα δέχεται μόνο ηλεκτρονική πληρωμή, ενώ ο Eco στόλος θα είναι αρχικά διαθέσιμος στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλά σημεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες χρήστες θα μπορούν, επίσης, να κάνουν κράτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων (eBikes) χάρη στην ενσωμάτωση των υπηρεσιών του παρόχου μικροκινητικότητας RideMovi, για πιο ευέλικτες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.

Με τη νέα εφαρμογή η εταιρεία θεωρεί ότι θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό και ηη δυσκολία των χρηστών να βρουν ταξί τις ώρες αιχμής ειδικά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η νέα εφαρμογή εισάγει μία επιπλέον μορφή κινητικότητας, όπως είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα, που θα μπορεί να απορροφά τις διαδρομές μικρότερης απόστασης κι επομένως θα μπορεί να επιλύσει προβλήματα που έχουν εμφανιστεί.

Επίσης, είναι πιο «έξυπνη»  κι επομένως θα κάνει καλύτερη κατανομή των διαδρομών μεταξύ των οδηγών, για καλύτερη κάλυψη της ζήτησης.