Η Total επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα στην ανάληψη της ευθύνης των ερευνών υδρογονανθράκων με τους εταίρους της (Edison και ΕΛΠΕ) στο οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας, προσδοκά ότι θα υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα και στη διεκδίκηση των δυο θαλάσσιων οικοπέδων Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τον αντιπρόεδρο της γαλλικής πολυεθνικής Total για τις περιοχές της Κασπίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης Bernard Clement στη διάρκεια της δεύτερης μέρας του διεθνούς συνεδρίου Athens Energy Forum.

Ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα και στη διεκδίκηση των δυο θαλάσσιων οικοπέδων Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης. Αξίζει να τονισθεί ότι τις περιοχές έχουν ζητήσει οι Total- ExxonMobil-EΛΠΕ, οι οποίες όπως προκύπτει από τον κ. Clement θα κατέβουν και στο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 5η Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος της Total αναφερόμενος στο οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας υπογράμμισε ότι τα βάθη είναι μεγάλα. Παρουσίασε τα βήματα που θα ακολουθήσουν με Edison και ΕΛΠΕ τα οποία θα περιλαμβάνουν πρώτα τη λήψη σεισμικών δεδομένων, έπειτα την  πρώτη γεώτρηση και αν υπάρχει ανακάλυψη, όπως είπε, θα πρέπει να γίνουν περισσότερες γεωτρήσεις ώστε να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των κοιτασμάτων καθώς και αν είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here