Το Fortune 500 αποτελεί μια ελίτ λέσχη με τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες απεκόμισαν κέρδη πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Πόσο κέρδος βγάζουν αυτές οι εταιρείες ανά εργαζόμενο;

Η οπτικοποίηση των στοιχείων από το visual capitalist αποκαλύπτει την απάντηση συγκρίνοντας τις 20 εταιρείες με τις περισσότερες και λιγότερες αποδόσεις ανά εργαζόμενο, χρησιμοποιώντας υπολογισμούς από την Tipalti (βάσει της λίστας Fortune 500).

Oι εταιρείες που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα ανά υπάλληλο μπορεί να σας εκπλήξουν.

Οι γίγαντες στέγασης Fannie Mae και Freddie Mac παίρνουν δύο από τα τρεις κορυφαίες θέσεις, κερδίζοντας 1,9 εκατομμύρια δολάρια και 1 εκατομμύριο δολάρια ανά υπάλληλο αντίστοιχα το 2019.

Η Apple απασχολεί 137.000 άτομα – το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό – αλλά εξακολουθεί να κερδίζει 403.328 $ ανά εργαζόμενο

Οι δύο επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ (GSEs) είναι σημαντικοί παράγοντες στη δευτερογενή αγορά ενυπόθηκων δανείων, αγοράζουν σχεδόν τις μισές υποθήκες στη χώρα. 

Η Apple απασχολεί 137.000 άτομα – το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό – αλλά εξακολουθεί να κερδίζει 403.328 $ ανά εργαζόμενο. Το Facebook είναι ο μοναδικός έτερος τεχνολογικός γίγαντας που συγκεντρώνει περισσότερα χρήματα ανά υπάλληλο στα 411.308 $.

Στον αντίποδα, η Uber είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες που έχουν απωλέσει κέρδη, χάνοντας 316 χιλιάδες δολάρια ανά εργαζόμενο. Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία έχασε περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η COVID-19 είχε έντονη έντονη επίδραση σε ορισμένες εταιρείες στο κατώτατο σημείο του φάσματος των κερδών ανά εργαζόμενο. Η Chesapeake Energy και η Frontier Communications είναι μόνο δύο παραδείγματα που έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης, καθώς η κάθε εταιρεία έχασε 134K $ και 322K $ ανά υπάλληλο το 2019 αντίστοιχα.

Κέρδος ανά εργαζόμενο, ανά τομέα

Όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι εταιρείες του Fortune 500, οι αριθμοί που αφορούν τον κάθε κλάδο αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσες τάσεις.

Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών φέρει το μεγαλύτερο κέρδος ανά εργαζόμενο στα 116K $, ενώ τα Food and Drug Stores βλέπουν 17 φορές μικρότερο κέρδος στα 6,7K $ ανά εργαζόμενο. Στην πραγματικότητα, οκτώ από τις 20 πιο κερδοφόρες εταιρείες βρίσκονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Δείτε το γράφημα

Πηγή: visualcapitalist.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here