Όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψουν, πολλοί τουρίστες δεν φείδονται εξόδων. Ορισμένες πόλεις εξάλλου είναι οι κατάλληλες για να προσελκύσουν μεγάλα έσοδα από ξένους τουρίστες.

Από το υπερπολυτελές Ντουμπάι έως την πόλη του Φωτός, το Παρίσι, οι ταξιδιώτες αναζητούν πλούσιες εμπειρίες, προκειμένου να ανακτήσουν το έδαφος που έχασαν την περίοδο της πανδημίας.

Στο γράφημα, χρησιμοποιούνται στοιχεία από την πιο πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και επισημαίνονται οι 10 κορυφαίες πόλεις όπου ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα οι ξένοι ταξιδιώτες το 2022.

Πόλεις χλιδής

Πέρυσι, το Ντουμπάι κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθούμενο από την κοντινή Ντόχα του Κατάρ.

Rank City Country / Region Income from International Tourists (2022)
#1 Dubai 🇦🇪 UAE $29.42B
#2 Doha 🇶🇦 Qatar $16.79B
#3 London 🇬🇧 UK $16.07B
#4 Macau 🇲🇴 Macau SAR $15.58B
#5 Amsterdam 🇳🇱 Netherlands $13.59B
#6 Istanbul 🇹🇷 Türkiye $13.13B
#7 Barcelona 🇪🇸 Spain $12.73B
#8 New York 🇺🇸 U.S. $12.45B
#9 Singapore 🇸🇬 Singapore $10.97B
#10 Paris 🇫🇷 France $9.76B

 

Η Σιγκαπούρη και το Μακάο αντιπροσωπεύουν την Ανατολική Ασία και η Νέα Υόρκη ήταν η μοναδική πόλη από την Αμερική στην εν λόγω λίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλογος διαφέρει κάπως από τις συνολικές τουριστικές δαπάνες, οι οποίες περιλαμβάνουν και τις εγχώριες ταξιδιωτικές δαπάνες. Μεγάλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα τα πηγαίνουν καλύτερα σε αυτή την κατάταξη.

City Spotlight: Προορισμοί που προτιμούν οι Big Spenders

Όταν αναφερόμαστε σε πολυτελή ταξίδια, το concept περιλαμβάνει ξενοδοχεία πέντε αστέρων, εστιατόρια με αστέρια Michelin, πολυτελή καταστήματα λιανικής και πολλές άλλες εμπειρίες υψηλής ποιότητας. Και αυτές οι πόλεις πρόσφεραν στους διεθνείς ταξιδιώτες όλη αυτή την εμπειρία.

#1. Ντουμπάι

Από το κτήριο Burj Khalifa, το ψηλότερο παγκοσμίως, έως τις εκδρομές στην έρημο και τις κρουαζιέρες με γιοτ, το Ντουμπάι προσφέρει μεγάλες εμπειρίες ζωής. Το Ντουμπάι βρίσκεται στο φυσικό σταυροδρόμι μεταξύ της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και φιλοξενεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, με καλές διασυνδέσεις.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες ξόδεψαν σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην πόλη το 2022.

#3. Λονδίνο

Το Λονδίνο ήταν εδώ και πολύ καιρό μια προτιμώμενη τοποθεσία για τους εξαιρετικά πλούσιους, και ως εκ τούτου, η πόλη παρέχει πολλές ανέσεις. Πρώτον, το Λονδίνο φιλοξενεί τα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Επίσης, παρέχει στους εξαιρετικά πλούσιους ταξιδιώτες πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα καταστημάτων λιανικής πώλησης υψηλών προδιαγραφών, καθώς και σε παγκοσμίου φήμης μουσεία, γκαλερί και άλλα τοπόσημα.

Φυσικά, η μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επίσης υψηλό συνολικό όγκο τουριστών συνολικά, γεγονός που προσθέτει στα κρατικά ταμεία 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

#4. Μακάο

Γνωστό ως το Λας Βέγκας της Ασίας, ο κόμβος τυχερών παιχνιδιών του Μακάο αποτελεί πόλο έλξης για διεθνείς τουρίστες εδώ και χρόνια.

Οι ξένοι τουρίστες έφεραν έσοδα 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί περαιτέρω την επόμενη δεκαετία.