Είναι περίπου 280.000 άνθρωποι. Στρατιωτικοί αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί και δικαστικοί. Όλοι δικαιώθηκαν από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιστροφή των αναδρομικών στους εργαζομένους των ειδικών μισθολογίων. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου πρέπει να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καθορίζεται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των ποσών στους δικαιούχους. Αν όλα πάνε καλά τα αναδρομικά θα κατατεθούν στους λογαριασμούς τους με τους μισθούς του Δεκεμβρίου, στα τέλη Νοεμβρίου.

Το ποσό επιστροφής αναδρομικών εκτιμάται σε 1,2 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται σε καθαρή βάση στα 800 εκατ. ευρώ και βαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό (κονδύλι υπό κατανομή). Περίπου 500 εκατ. ευρώ δικαιούνται οι ένστολοι.

  • Τα ποσά που θα εισπράξουν οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων ξεκινούν από 1.400 ευρώ και υπερβαίνουν ακόμα και τα 20.000 ευρώ με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο νομοσχέδιο θα ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Η περίοδος για την οποία θα καταβληθούν τα ποσά διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο αλλά και με το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν καθεμία από αυτές.

 

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here