Από τη Μάντη Περσάκη, Pilates instructor, ιδιοκτήτρια “Pilates by Mandy”

Πόνοι και ενοχλήσεις στη μέση; Η ειδικός μάς προτείνει μερικές βασικές ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά στο σπίτι, αν δεν έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε κάποιο γυμναστήριο. 

Η κακή στάση του σώματος και η καθιστική ζωή, ακόμη και η πολύωρη ορθοστασία, είναι ορισμένοι λόγοι για τους οποίους οι πόνοι στη μέση απασχολούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Αν αισθανόμαστε συχνά την πλάτη μας πιασμένη και τη μέση «κλειδωμένη», κάνοντας τις παρακάτω ασκήσεις αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι σίγουρο ότι θα ανακουφιστούμε. 

Ένα δεκάλεπτο καθημερινά με αυτές τις ασκήσεις είναι αρκετό για να δούμε διαφορά στο σώμα μας άμεσα. Μάλιστα, αν ακολουθήσουμε πιστά το πρόγραμμα (ίσως και με λίγες παραπάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης των ραχιαίων και των ώμων), θα έχουμε ακόμη πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Ακόμη όμως κι αν δεν έχουμε κάποιες ενοχλήσεις, ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα θα τις προλάβουμε πριν καν εμφανιστούν.

Προσοχή: Αν αντιμετωπίζουμε χρόνιο μυοσκελετικό πρόβλημα με τη μέση ή άλλο σημείο του σώματός μας, θα πρέπει να ζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ