Σε συμφωνία για το σχέδιο εισαγωγής του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν καταλήξει ΤΑΙΠΕΔ και βασικοί μέτοχοι, σύμφωνα με τον Δημήτρη Πολίτη.
    Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου ήταν επεξηγηματικός όσον αφορά στο πως θα διατεθεί το 30% των μετοχών- μέσω δημόσιας εγγραφής αλλά με την καναδική PSP να έχει δικαίωμα απόκτησης του 10%-
στην “τιμολόγηση” του φορέα (στα 800 εκατ με 1 δισ. το 30%) και στις ενέργειες που θα πρέπει να προχωρήσουν επί μέρους οι AviAlliance GmbH-AviAlliance Capital GmbH και PSP Capital. 
   Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πολίτη η διαδικασία περνάει -πλέον- στην παρουσίαση του σχεδίου στους άλλους μετόχους και την κυβέρνηση, με την τελευταία να έχει τον τελικό λόγο τόσο για την διαδικασία όσο για τον χρονισμό υλοποίησης.
   Ζητούμενο το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση- με την όλη διαδικασία μέχρι την έγκριση του Ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- να απαιτεί χρόνο τουλάχιστον 3μηνου έως 6μηνο.
    Η ΕΕΣΥΠ/Υπέρταμείο ελέγχει το 25%, το ΤΑΙΠΕΔ το 30%, το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο PSP Investments (μέσω της Capital) το 40% και το υπόλοιπο 5% η οικογένεια Κοπελούζου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here