Η πρώτη προσπάθεια στα 1,34 Ευρώ, έπεσε με θόρυβο, στο κενό. Σήμερα η Τρ. Πειραιώς αξίζει πάνω από 3,5 Ευρώ και γελάει σαρκαστικά απέναντι σ’ εκείνη την -επίσημη προς το ΤΧΣ- πρόταση εξαγοράς του 27% των μετοχών της από το ION Group.

Ο Andrea Pignataro όμως είναι από την Μπολόνια, το γραφείο του βρίσκεται στο Δουβλίνο, ζει μεταξύ Λονδίνου, Μιλάνου και Νέας Υόρκης και είναι πεισματάρης.

Kάνει τις διακοπές του στα Ελληνικά κοσμπολίτικα νησιά, έχει στήσει εδώ στην Ελλάδα, το δικό του στρατηγείο και η εντολή του είναι: «whatever it takes».

Θεωρεί ότι η Τρ. Πειραιώς μπορεί να αποτελέσει την χρήσιμη τραπεζική πλατφόρμα για την επέκταση του ION Group στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης.

Ο Όμιλος της ΙΟΝ δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα. Έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά καθώς, πριν από περίπου 2 χρόνια, απέκτησε τον έλεγχο της Ιταλικής CERVED που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Εντελώς συμπτωματικά, η Cerved Credit Management Group S.l.r. θα είναι ο νέος στρατηγικός συνεργάτης της Thea Artemis, η οποία διαχειρίζεται ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην Attica Bank.

O Ιταλός είναι αποφασισμένος -λένε οι συνεργάτες του- να καταθέσει για το 27% της Τρ. Πειραιώς «μία πρόταση που δεν θα μπορούν να απορρίψουν»….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here