Σε ενεργειακό μείγμα ανόδου, αναφέρονταν οι Ψίθυροι- από νωρίς το πρωϊ της Μεγ. Τετάρτης- με αφορμή τις εξελίξεις σε Mytilineos και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ήταν το πακέτο των 4,5 εκατ. τεμαχίων, στη μετοχή της πρώτης που ήρθε να επιβεβαιώσει το πρώτο σκέλος του παζλ.
Στα 17 ευρώ η συναλλαγή για το περίπου 3,15% του μετοχικού κεφαλαίου- μέσω διάθεσης ίδιων μετοχών, όπως έγινε γνωστό στην συνέχεια της συνεδρίασης- με το τίμημα συνολικά στα 76,5 εκατ. ευρώ.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η έκθεση της Edison, που έδινε στόχο τα 27 ευρώ, η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας σε “ΒΒ” από την Fitch και το “Χρυσό” της EcoVadis για τις επιδόσεις βιώσιμης ανάπτυξης.
Έως τα 18,10€ η μετοχή, με την τελική τιμή στα 17,91 ευρώ και ενδεικτικό το ότι από τα 185 εκατ. € της αξίας συναλλαγών τα 98 εκατ. € άλλαξαν χέρια στη μετοχή της Mytilineos.
  • Για το δεύτερο σκέλος του παζλ-που αφορά στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή– θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες μέρες, από Τρίτη του Πάσχα και μετά.

Το συμπέρασμα είναι:

Αφού η Mytilineos κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, να πουλήσει το 3,5% της σημερινής της κεφαλαιοποίησης και να εισπράξει 76,5 εκατ. Ευρώ, η χρηματιστηριακή μας αγορά έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για το μέλλον της.

  •  Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει να περιληφθεί στο δείκτη MSCI (όλα τα δεδομένα συνηγορούν σε θετικό σενάριο), αυτή ήταν μια συναλλαγή με πραγματικά λεφτά από επαγγελματίες επενδυτές που βλέπουν τις προοπτικές.

Τα 76,5 εκατ. Ευρώ της συναλλαγής φυσικά δεν θα τα δουν οι μέτοχοι στον ισολογισμό και την κερδοφορία αλλά ενισχύουν την καθαρή θέση του Ομίλου αφού πρόκειται για μετοχές από τη διαδικασία buy back.

  • Οι πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν πως την συναλλαγή στο Χρηματιστήριο την διεκπεραίωσε η Εuroxx ΑΧΕΠΕΥ και πως αγοραστές ήταν 3 ισχυρά funds από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα δύο από αυτά τα επενδυτικά funds δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα.

Το τρίτο εγκαινίασε την συμμετοχή του στη Λεωφόρο Αθηνών, με Mytilineos. Οι υποψήφιοι αγοραστές του ήταν πολλοί και ήθελαν πολύ περισσότερες μετοχές….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ